Champagne importeur Brouzje Mail Jopie Loos Deurmat


Amsterdam kent veel bijzondere ondernemingen, Mokums wil daar graag meer aandacht voor vragen. Onderaan staat een overzichtje van de bedrijven die tot nu toe zijn opgenomen!

AMSTERDAM


Amsterdam is sinds het begin der tijden een echte ondernemersstad. Sterker nog, zonder ondernemers was Amsterdam nooit de stad geworden die het vandaag is. Ondernemers zijn het fundament waarop de stad is gebouwd. Deze sterke traditie heeft geleid tot een zeer gezond ondernemersklimaat in de hoofdstad en zorgt ervoor dat Amsterdammers blijven ondernemen en hun succes danken aan onze mooie stad.

Er zijn al vele grote ondernemers uit Amsterdam voortgekomen, denk aan Freddy Heineken, Joop van den Ende en horecaondernemer (waaronder de Escape) Ton Poppes. Daarnaast heeft Amsterdam tegenwoordig ook een zeer grote aantrekkingskracht op buitenlandse bedrijven die zich hier vestigen.

Het ondernemerschap is nog steeds zeer populair en zal dat altijd blijven. Ieder jaar startten weer nieuwe eenmanszaken en MKB's die de strijd aangaan met het zelfstandig ondernemen en daar moeten we trots op zijn! Mokums wil graag alle aspecten van onze fantastische stad laten zien en begint daarom met de nieuwe rubriek: Amsterdam Ondernemersstad. Hierin leggen we interessant bedrijfjes onder de loep om te laten zien hoe divers de stad eigenlijk is.


Brouzje | Champagne Importeur | Amsterdam ondernemersstad


Brouzje importeert en verkoopt uitsluitend champagne van de kleinere champagneproducenten uit de Champagnestreek. Deze kleinere champagnehuizen hebben het hele proces van druif tot champagne zelf in de hand. Daarnaast verzorgt Brouzje ook proeverijen, events én reizen naar de Champagne. Wij spraken kort met de oprichtster van Brouzje, Hinke de Jong, over wat haar heeft gebracht tot het oprichten van haar bedrijf.

Hinke is opgegroeid in een ondernemersgezin en is naar eigen zeggen altijd aangetrokken geweest tot de natuur en haar mogelijkheden. Deze aantrekkingskracht bracht haar in de Champagne-streek waar haar liefde voor champagne groeide. De mensen, het product en de regio gaf haar een enorme motivatie om zich te specialiseren in champagne. Daar kwam Brouzje uit voort.

Volgens Hinke is Nederland geen champagneland en wordt de bruisende drank eigenlijk alleen gedronken met Oud & Nieuw of een zeer speciale gelegenheid. Zonde, zegt Hinke, er zijn vele soorten champagnes, van Grand Cru Blanc de Blancs, Rosé champagne tot aan Demi-Sec champagne, die elk hun eigen smaak en karakter hebben. Dit maakt champagne geschikt voor elke gelegenheid, of dat nou gezellig borrelen op een zomerse dag op terras is, extra genieten van een avondmaal of zelfs een ontbijt op bed.

Door de sier, kwaliteit, prikkeling van zintuigen en de sfeer die deze mousserende drank met zich meebrengt, wordt champagne ook wel het bruisend goud genoemd. Hinke zou graag zien dat we in Nederland de drank meer waarderen en vaker kiezen voor champagne in plaats van het standaard wijntje. Zij neemt deze missie graag op zich en wil laten zien dat champagne niet altijd duur hoeft te zijn en er voor iedereen een champagne bestaat die past bij naar hun eigen smaak.

Deze missie voert zij onder andere uit door dit jaar twee borrels te organiseren voor het vieren van de wereldwijde Global Champagne Day. De Brouzje Champagne Borrels vinden plaats op vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober en dienen als open proeverijen met een informeel maar ook culinair karakter. Volgens Hinke is de Global Champagne Day een mooi aanknopingspunt om champagne bij een groter publiek in ons land onder de aandacht te brengen en neemt daarom graag het initiatief om het wereldwijde event in Nederland vorm te geven.

Inmiddels kan Hinke een expert op Champagne-gebied genoemd worden en was zij zowel in 2012 als 2013 finaliste in de wedstrijd voor Champagne ambassadeur van Nederland door het Champagne Bureau. Daarnaast is zij Chevalier-Sabreur bij de Confrérie Sabre d'Or, wat betekent dat ze anderen mag laten sabreren. Als Confrère overhandigd zij de Sabreurs na afloop het diploma en worden zij ceremonieel geridderd.

Meer informatie over Brouzje vind je op haar website!


Kent u ook een bijzonder Amsterdams bedrijf, laat het ons weten!
Deze rubriek heeft geen commerciële doelstelling en is dus niet bedoel als advertentieruimte.


BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER
Naam    Soort bedrijf   
Amsterdamsche Schoenmaker Ambachtelijke winkel
Badjassenwinkel Van klassiek tot sjiek
Beestenwinkel Als er een dier op staat is het hier te koop
Bierkoning Bier, bier en nog eens bier
Bierbroertjes Bierbitterballen
Brouzje Champagne importeur
Chique de Friemel Winkel van Sinkel
Christmas Palace 365/ 365 Kerstwinkel
Condomerie Voorbehoedsmiddelen (en meer)
Duiker Transport
Einde van de Wereld Zalen | restaurant | exposities
Emaillekeizer Naambordjes en wat al niet meer
Formocha Theewinkel
Greenbox Museum. Zeer klein, apart en wereldbekend
Guus van den Berg Ambachtelijke schoenmaker
Harar Coffee Lekkere koffie voor thuis
Holtkamp Garnalenkroketten
Jacob Hooy Drogist (en veel meer dan dat)
Kesbeke Zuur en meer
Knopenwinkel Knopen en meer
Kwekkeboom Taartjes en kroketten
Latei Brocante. koffie en muziek
Linde (van der) IJS
Louman (Frans) Slagerij
Oudemanhuispoort Boekhandel
Museumfoto Jouw gezicht in een bekend schilderij
Prael Brouwerij, café
Quartier Putain Coffeeshop, geen drugs, wel koffie
Sakelicious Proeverij en winkel Japanse dranken
Sal Meijer Joodse broodjeszaak
Ship Chandlers Warehouse Restaurant
Stoot je hoofd niet Patat, frikandellen en aanverwante producten
Urnenwinkel Urnen en herinneringsartikelen
Van Dobben Broodjeszaak
Vleminckx Patatzaak
Uw unieke bedrijf?                      Kan hier ook staan! Het kost u niets                      


copyright 2024 MokumsNL