Mail Jopie Loos Deurmat


Amsterdam kent veel bijzondere ondernemingen, Mokums wil daar graag meer aandacht voor vragen. Onderaan staat een overzichtje van de bedrijven die tot nu toe zijn opgenomen!

AMSTERDAM


Amsterdam is sinds het begin der tijden een echte ondernemersstad. Sterker nog, zonder ondernemers was Amsterdam nooit de stad geworden die het vandaag is. Ondernemers zijn het fundament waarop de stad is gebouwd. Deze sterke traditie heeft geleid tot een zeer gezond ondernemersklimaat in de hoofdstad en zorgt ervoor dat Amsterdammers blijven ondernemen en hun succes danken aan onze mooie stad.

Er zijn al vele grote ondernemers uit Amsterdam voortgekomen, denk aan Freddy Heineken, Joop van den Ende en horecaondernemer (waaronder de Escape) Ton Poppes. Daarnaast heeft Amsterdam tegenwoordig ook een zeer grote aantrekkingskracht op buitenlandse bedrijven die zich hier vestigen.

Het ondernemerschap is nog steeds zeer populair en zal dat altijd blijven. Ieder jaar startten weer nieuwe eenmanszaken en MKB's die de strijd aangaan met het zelfstandig ondernemen en daar moeten we trots op zijn! Mokums wil graag alle aspecten van onze fantastische stad laten zien en begint daarom met de nieuwe rubriek: Amsterdam Ondernemersstad. Hierin leggen we interessant bedrijfjes onder de loep om te laten zien hoe divers de stad eigenlijk is.


Warmoesstraat | Condomerie | Amsterdam ondernemersstadCondus (latijn) = opvangmiddel

Condomerie Het Gulden Vlies is de Eerste Condoom Speciaalzaak ter wereld. In 1987 werd het idee geboren en gelijk ten uitvoer gebracht. Er zou meer informatie moeten komen over condooms, de taboesfeer moest doorbroken worden en wat variatie kon ook geen kwaad.
Omdat alleen met een condoom bloed- en spermacontact kan worden voorkomen leek de weg naar succes open te liggen. Deze winkel aan de Warmoesstraat is uitgegroeid tot een trekpleister, het taboe is doorbroken en de condomerie strekt zich uit over het Internet, doet research en heeft een groothandel (business 2 business.)

Geschiedenis condoom
De eerste condooms werden gemaakt van stof, die waren uiteraard niet effectief maar we schrijven dan ook het jaar 1650. Toen het schapendarm ontdekt werd had men een probaat middel tegen ongewenste zwangerschappen te pakken.
In de periode 1700 - 1850 zijn er zelfs winkels waar condooms te koop zijn hoewel de kerk zich hevig verzette tegen het gereguleerd ouderschap.

Rubbertjes
In 1844 kwam Goodyear met gevulkaniseerd rubber waardoor het condoom aan populariteit kon winnen. In de dertiger jaren van de vorige eeuw maakte rubber plaats voor latex dat reukloos was en minder gevoelig en toch net zo sterk. De term 'rubbertjes' is zo ingeburgerd geraakt dat daar nog altijd van gesproken wordt en niet van latexjes.
De pil gooit roet in het eten
De opkomst van de pil is haast de doodsteek voor het condoom want vrouwen en mannen vinden vrije seks zonder enige remming het prettigst, zonder de kans op nazaten uiteraard. In het verlengde hiervan zou je kunnen stellen dat AIDS de redding van het condoom is geweest en dat winkels als de Condomerie in feite hun succes aan HIV te danken hebben.

Condomerie Het Gulden Vlies
Warmoesstraat 141Kent u ook een bijzonder Amsterdams bedrijf, laat het ons weten!
Deze rubriek heeft geen commerciële doelstelling en is dus niet bedoeld als advertentieruimte.

MAIL DE WEBRING

BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER
Naam    Soort bedrijf   
Amsterdamsche Schoenmaker Ambachtelijke winkel
Badjassenwinkel Van klassiek tot sjiek
Beestenwinkel Als er een dier op staat is het hier te koop
Bierkoning Bier, bier en nog eens bier
Bierbroertjes Bierbitterballen
Brouzje Champagne importeur
Chique de Friemel Winkel van Sinkel
Christmas Palace 365/ 365 Kerstwinkel
Condomerie Voorbehoedsmiddelen (en meer)
Duiker Transport
Einde van de Wereld Zalen | restaurant | exposities
Emaillekeizer Naambordjes en wat al niet meer
Formocha Theewinkel
Greenbox Museum. Zeer klein, apart en wereldbekend
Guus van den Berg Ambachtelijke schoenmaker
Harar Coffee Lekkere koffie voor thuis
Holtkamp Garnalenkroketten
Jacob Hooy Drogist (en veel meer dan dat)
Kesbeke Zuur en meer
Knopenwinkel Knopen en meer
Kwekkeboom Taartjes en kroketten
Latei Brocante. koffie en muziek
Linde (van der) IJS
Louman (Frans) Slagerij
Oudemanhuispoort Boekhandel
Museumfoto Jouw gezicht in een bekend schilderij
Prael Brouwerij, café
Quartier Putain Coffeeshop, geen drugs, wel koffie
Sakelicious Proeverij en winkel Japanse dranken
Sal Meijer Joodse broodjeszaak
Ship Chandlers Warehouse Restaurant
Stoot je hoofd niet Patat, frikandellen en aanverwante producten
Urnenwinkel Urnen en herinneringsartikelen
Van Dobben Broodjeszaak
Vleminckx Patatzaak
Uw unieke bedrijf?                      Kan hier ook staan! Het kost u niets                      


copyright 2024 MokumsNL