Knopenwinkel Mail Jopie Loos Deurmat


Amsterdam kent veel bijzondere ondernemingen, Mokums wil daar graag meer aandacht voor vragen. Onderaan staat een overzichtje van de bedrijven die tot nu toe zijn opgenomen!

AMSTERDAM


Amsterdam is sinds het begin der tijden een echte ondernemersstad. Sterker nog, zonder ondernemers was Amsterdam nooit de stad geworden die het vandaag is. Ondernemers zijn het fundament waarop de stad is gebouwd. Deze sterke traditie heeft geleid tot een zeer gezond ondernemersklimaat in de hoofdstad en zorgt ervoor dat Amsterdammers blijven ondernemen en hun succes danken aan onze mooie stad.

Er zijn al vele grote ondernemers uit Amsterdam voortgekomen, denk aan Freddy Heineken, Joop van den Ende en horecaondernemer (waaronder de Escape) Ton Poppes. Daarnaast heeft Amsterdam tegenwoordig ook een zeer grote aantrekkingskracht op buitenlandse bedrijven die zich hier vestigen.

Het ondernemerschap is nog steeds zeer populair en zal dat altijd blijven. Ieder jaar startten weer nieuwe eenmanszaken en MKB's die de strijd aangaan met het zelfstandig ondernemen en daar moeten we trots op zijn! Mokums wil graag alle aspecten van onze fantastische stad laten zien en begint daarom met de nieuwe rubriek: Amsterdam Ondernemersstad. Hierin leggen we interessant bedrijfjes onder de loep om te laten zien hoe divers de stad eigenlijk is.


Knopenwinkel | Amsterdam ondernemersstad


Thea de Boer runt op de Herengracht een heerlijke winkel en zij is erin geslaagd een soort van Winkel van Sinkel te creëren op wereldniveau.

Zoals Londen het wereldberoemde Button Queen heeft en New York de thuisbasis is van Tender Buttons, ooit de favoriete winkel van stijlicoon Marléne Dietrich, heeft Amsterdam zijn eigen 'Knopenwinkel'. Thea startte haar knopenwinkel ooit in een klein pand aan de Wolvenstraat. In 2001 sloot ze na ruim veertien jaar de deuren. Vele reizen, inspiratie en vier jaar later kwam Thea terug in een prachtig ruim pand aan een van de mooiste Amsterdams mooiste grachten, vlakbij de Negen straatjes.

Net op tijd want de knoop is helemaal hot. Hier worden knopen verkocht in allerlei soorten en maten van parelmoer tot been, van gebrand hout tot glas en van alles ertussen in. Niets is zo belangrijk als individualisme en trends in de mode van nu, het gaat dus allemaal om de details.

Ook voor schitterende shawls als voor oude borduursels en tassen van de Hilltribes en zelfs voor antieke Chinese meubelen kun je hier terecht. Het is overduidelijk dat de knopenwinkel in Amsterdam meer is dan de bescheiden naam op de gevel doet vermoeden. Alles wat er staat en hangt is te koop, van de hertengeweitjes aan de muur tot aan een menage å trois, en van het Italiaanse emaille knoopje uit 1933 tot aan een antiek Tibetaans mutsje en alles ertussen in.

De Knopenwinkel
Herengracht 389Kent u ook een bijzonder Amsterdams bedrijf, laat het ons weten!
Deze rubriek heeft geen commerciële doelstelling en is dus niet bedoeld als advertentieruimte.

MAIL DE WEBRING

BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER
Naam    Soort bedrijf   
Amsterdamsche Schoenmaker Ambachtelijke winkel
Badjassenwinkel Van klassiek tot sjiek
Beestenwinkel Als er een dier op staat is het hier te koop
Bierkoning Bier, bier en nog eens bier
Bierbroertjes Bierbitterballen
Brouzje Champagne importeur
Chique de Friemel Winkel van Sinkel
Christmas Palace 365/ 365 Kerstwinkel
Condomerie Voorbehoedsmiddelen (en meer)
Duiker Transport
Einde van de Wereld Zalen | restaurant | exposities
Emaillekeizer Naambordjes en wat al niet meer
Formocha Theewinkel
Greenbox Museum. Zeer klein, apart en wereldbekend
Guus van den Berg Ambachtelijke schoenmaker
Harar Coffee Lekkere koffie voor thuis
Holtkamp Garnalenkroketten
Jacob Hooy Drogist (en veel meer dan dat)
Kesbeke Zuur en meer
Knopenwinkel Knopen en meer
Kwekkeboom Taartjes en kroketten
Latei Brocante. koffie en muziek
Linde (van der) IJS
Louman (Frans) Slagerij
Oudemanhuispoort Boekhandel
Museumfoto Jouw gezicht in een bekend schilderij
Prael Brouwerij, café
Quartier Putain Coffeeshop, geen drugs, wel koffie
Sakelicious Proeverij en winkel Japanse dranken
Sal Meijer Joodse broodjeszaak
Ship Chandlers Warehouse Restaurant
Stoot je hoofd niet Patat, frikandellen en aanverwante producten
Urnenwinkel Urnen en herinneringsartikelen
Van Dobben Broodjeszaak
Vleminckx Patatzaak
Uw unieke bedrijf?                      Kan hier ook staan! Het kost u niets                      


copyright 2024 MokumsNL