Duiker Mail Jopie Loos Deurmat


Amsterdam kent veel bijzondere ondernemingen, Mokums wil daar graag meer aandacht voor vragen. Onderaan staat een overzichtje van de bedrijven die tot nu toe zijn opgenomen!

AMSTERDAM


Amsterdam is sinds het begin der tijden een echte ondernemersstad. Sterker nog, zonder ondernemers was Amsterdam nooit de stad geworden die het vandaag is. Ondernemers zijn het fundament waarop de stad is gebouwd. Deze sterke traditie heeft geleid tot een zeer gezond ondernemersklimaat in de hoofdstad en zorgt ervoor dat Amsterdammers blijven ondernemen en hun succes danken aan onze mooie stad.

Er zijn al vele grote ondernemers uit Amsterdam voortgekomen, denk aan Freddy Heineken, Joop van den Ende en horecaondernemer (waaronder de Escape) Ton Poppes. Daarnaast heeft Amsterdam tegenwoordig ook een zeer grote aantrekkingskracht op buitenlandse bedrijven die zich hier vestigen.

Het ondernemerschap is nog steeds zeer populair en zal dat altijd blijven. Ieder jaar startten weer nieuwe eenmanszaken en MKB's die de strijd aangaan met het zelfstandig ondernemen en daar moeten we trots op zijn! Mokums wil graag alle aspecten van onze fantastische stad laten zien en begint daarom met de nieuwe rubriek: Amsterdam Ondernemersstad. Hierin leggen we interessant bedrijfjes onder de loep om te laten zien hoe divers de stad eigenlijk is.


Duiker | Transport | Amsterdam ondernemersstad


Duiker is een echt Amsterdams bedrijf en bestaat sinds 1926, Duiker is uitgegroeid tot een groot transportbedrijf met twintig voertuigen waaronder tachtig-tonners.

In augustus 1926 opent karrenverhuurderij Duiker haar deuren in de Foeliedwarsstraat, er worden karren verhuurd aan marktkooplui van het Waterlooplein. Later kwamen daar de eerste vrachtwagens bij. Tijdens de oorlogsjaren had het bedrijf het niet gemakkelijk want de Duitsers waren uit op de wagens van 'opa' Duiker. Die haalde diverse onderdelen uit de wagens en verstopte die, hij deed het voorkomen alsof hij geen rijdende wagens had.
Het bedrijf verhuisde naar het havengebied om goederen te vervoeren die over zee de haven waren binnen gekomen en hun eindbestemming elders in het land hadden. Het hoofdkantoor verhuisde van de Foeliedwarsstraat naar de Valkenburgerstraat. In 1964 nam Willem Duiker de zaak over omdat zijn vader ziek werd. Hij zag zich gedowngen wederom te verhuizen, ditmaal naar de Rhôneweg, het huidige Westpoort, naar een geheel nieuw pand.

In 1983 overlijd Willem geheel onverwacht, hij had geen opvolger waardoor het bedrijf verkocht werd aam de firma Blommestein In 1993 kwam er toch weer een Duiker in de firma, Harry, die 15 was toen zijn vader Willem overleed, trad toe tot de directie. In 1999 ging het bedrijf samen met Kaspers Transport en verhuisde het bedrijf opnieuw, ditmaal naar een nog grotere locatie, nog geen tien jaar later herhaalde dit zich.

Zoon Harry staat inmiddels aan het hoofd van de onderneming. Toch nog een Duiker Dus!

Duiker heeft voor elk transport een passende oplossing en, niet onbelangrijk, ze hebben door de jaren heen een goede naam opgebouwd.
Duiker transporteert alles. Van pallets, bouwmaterialen, staal, machines, keukens- en meubels, decors en standbouwmaterialen, kluizen en brandkasten tot aan kunstwerken, piano's en vleugels, etc. Ook voor verhuizingen en opslag kunt u een beroep doen op Duiker.


Kent u ook een bijzonder Amsterdams bedrijf, laat het ons weten!
Deze rubriek heeft geen commerciële doelstelling en is dus niet bedoeld als advertentieruimte.

MAIL DE WEBRING

BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER
Naam    Soort bedrijf   
Amsterdamsche Schoenmaker Ambachtelijke winkel
Badjassenwinkel Van klassiek tot sjiek
Beestenwinkel Als er een dier op staat is het hier te koop
Bierkoning Bier, bier en nog eens bier
Bierbroertjes Bierbitterballen
Brouzje Champagne importeur
Chique de Friemel Winkel van Sinkel
Christmas Palace 365/ 365 Kerstwinkel
Condomerie Voorbehoedsmiddelen (en meer)
Duiker Transport
Einde van de Wereld Zalen | restaurant | exposities
Emaillekeizer Naambordjes en wat al niet meer
Formocha Theewinkel
Greenbox Museum. Zeer klein, apart en wereldbekend
Guus van den Berg Ambachtelijke schoenmaker
Harar Coffee Lekkere koffie voor thuis
Holtkamp Garnalenkroketten
Jacob Hooy Drogist (en veel meer dan dat)
Kesbeke Zuur en meer
Knopenwinkel Knopen en meer
Kwekkeboom Taartjes en kroketten
Latei Brocante. koffie en muziek
Linde (van der) IJS
Louman (Frans) Slagerij
Oudemanhuispoort Boekhandel
Museumfoto Jouw gezicht in een bekend schilderij
Prael Brouwerij, café
Quartier Putain Coffeeshop, geen drugs, wel koffie
Sakelicious Proeverij en winkel Japanse dranken
Sal Meijer Joodse broodjeszaak
Ship Chandlers Warehouse Restaurant
Stoot je hoofd niet Patat, frikandellen en aanverwante producten
Urnenwinkel Urnen en herinneringsartikelen
Van Dobben Broodjeszaak
Vleminckx Patatzaak
Uw unieke bedrijf?                      Kan hier ook staan! Het kost u niets                      


copyright 2024 MokumsNL