Mail Jopie Loos Deurmat


Amsterdam kent veel bijzondere ondernemingen, Mokums wil daar graag meer aandacht voor vragen. Onderaan staat een overzichtje van de bedrijven die tot nu toe zijn opgenomen!

AMSTERDAM


Amsterdam is sinds het begin der tijden een echte ondernemersstad. Sterker nog, zonder ondernemers was Amsterdam nooit de stad geworden die het vandaag is. Ondernemers zijn het fundament waarop de stad is gebouwd. Deze sterke traditie heeft geleid tot een zeer gezond ondernemersklimaat in de hoofdstad en zorgt ervoor dat Amsterdammers blijven ondernemen en hun succes danken aan onze mooie stad.

Er zijn al vele grote ondernemers uit Amsterdam voortgekomen, denk aan Freddy Heineken, Joop van den Ende en horecaondernemer (waaronder de Escape) Ton Poppes. Daarnaast heeft Amsterdam tegenwoordig ook een zeer grote aantrekkingskracht op buitenlandse bedrijven die zich hier vestigen.

Het ondernemerschap is nog steeds zeer populair en zal dat altijd blijven. Ieder jaar startten weer nieuwe eenmanszaken en MKB's die de strijd aangaan met het zelfstandig ondernemen en daar moeten we trots op zijn! Mokums wil graag alle aspecten van onze fantastische stad laten zien en begint daarom met de nieuwe rubriek: Amsterdam Ondernemersstad. Hierin leggen we interessant bedrijfjes onder de loep om te laten zien hoe divers de stad eigenlijk is.


Brouwerij Prael | Amsterdam ondernemersstad


Hop uit de achtertuin! Een bijzonder biertje is altijd lekker en dat de bieren van Prael bijzonder zijn ontdekken steeds meer mensen. De bieren van Brouwerij de Prael worden gebrouwen volgens een eeuwenoude traditie met biologisch geteelde mouten. Het bier wordt gebrouwen op de Oudezijds Prael Brouwerij Voorburgwal, hartje 'Red Light District'.

De brouwer heeft ook een winkel, deze is gevestigd in hetzelfde 17e eeuws grachtenpand als de brouwerij aan de Oudezijds Voorburgwal 30. De winkel is behalve maandag verder iedere dag van de week geopend.
De brouwerij bestaat sinds 2002 maar vestigde zich in 2008 aan de Oudezijds.

Eeuwenoud biologisch brouwproces
In het bier van Prael zit natuurlijk koolzuur dat ontstaan is tijdens het brouwproces, de granen zijn 100% biologisch waardoor er een puur, vrij bitter bier ontstaat.
Het brouwproces begint met maischen waarbij het mout in water wordt opgelost, het mengsel dat ontstaat wordt verwarmd tot 65 graden. Hierdoor wordt het aanwezige zetmeel in suikers omgezet en vervolgens in alcohol. Hoe langer de temperatuur van 65 graden wordt aangehouden, hoe alcoholischer het bier zal worden.

Na het maischproces rest het beslag, een suikerrijke vloeistof dat gefilterd wordt, daarna rest 'wort'. Wort is de basis van het bier en bevat zowel vergistbare als onvergistbare suikers.
Na dit klaren wordt het wort gekookt hop toegevoegd waardoor het bier een bittere smaak krijgt en gaat schuimen als je het tapt of inschenkt. Na dit proces volgt er nogmaals een filtering. Uitgevlokte eiwitten en hopresten moeten er uitgehaald worden waarna het bier snel gekoeld moet worden tot vijf graden.
Na het koelen wordt gist en lucht toegevoegd. Als je een rondleiding volgt krijg je veel meer inzicht in het bereidingsproces.

Leer- werkbedrijf
De Prael biedt arbeidsmogelijkheden voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Zij ervaren dikwijls een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Behoor jij tot deze doelgroep? Bij de Prael kun je wél werken!
Naast sfeervol is het bierproeflokaal dus ook nog eens een leerplek voor mensen die hun opleiding aan de Werkleerschool volgen. Hier doen zij ervaring op bij verschillende plekken binnen de horeca.

Prael
Oudezijds Voorburgwal 30


Jopie en Carrie op bezoek bij De Prael


Kent u ook een bijzonder Amsterdams bedrijf, laat het ons weten!
Deze rubriek heeft geen commerciële doelstelling en is dus niet bedoeld als advertentieruimte.

MAIL DE WEBRING

BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER
Naam    Soort bedrijf   
Amsterdamsche Schoenmaker Ambachtelijke winkel
Badjassenwinkel Van klassiek tot sjiek
Beestenwinkel Als er een dier op staat is het hier te koop
Bierkoning Bier, bier en nog eens bier
Bierbroertjes Bierbitterballen
Brouzje Champagne importeur
Chique de Friemel Winkel van Sinkel
Christmas Palace 365/ 365 Kerstwinkel
Condomerie Voorbehoedsmiddelen (en meer)
Duiker Transport
Einde van de Wereld Zalen | restaurant | exposities
Emaillekeizer Naambordjes en wat al niet meer
Formocha Theewinkel
Greenbox Museum. Zeer klein, apart en wereldbekend
Guus van den Berg Ambachtelijke schoenmaker
Harar Coffee Lekkere koffie voor thuis
Holtkamp Garnalenkroketten
Jacob Hooy Drogist (en veel meer dan dat)
Kesbeke Zuur en meer
Knopenwinkel Knopen en meer
Kwekkeboom Taartjes en kroketten
Latei Brocante. koffie en muziek
Linde (van der) IJS
Louman (Frans) Slagerij
Oudemanhuispoort Boekhandel
Museumfoto Jouw gezicht in een bekend schilderij
Prael Brouwerij, café
Quartier Putain Coffeeshop, geen drugs, wel koffie
Sakelicious Proeverij en winkel Japanse dranken
Sal Meijer Joodse broodjeszaak
Ship Chandlers Warehouse Restaurant
Stoot je hoofd niet Patat, frikandellen en aanverwante producten
Urnenwinkel Urnen en herinneringsartikelen
Van Dobben Broodjeszaak
Vleminckx Patatzaak
Uw unieke bedrijf?                      Kan hier ook staan! Het kost u niets                      


copyright 2024 MokumsNL