Artiesten uit Mokum over Mokum Mail Jopie Loos Tumblr 4 Mokums in Englsih Googl+ Videos Amsterdam Mokums op Instagram Deurmat


De grote vijf, de vijf Parels van de Jordaan. Er is natuurlijk meer. Daar kwam ik al achter toen ik in de Jordaan op school zat en er later werkte.
En nu, vele jaren later en zijdelings betrokken bij het Jordaanfestival (internet) kriebelt het meer en meer. Struinen naar nieuwe parels en parels in de dop.

Op de pagina 'liedjes over Amsterdam' staan veel artiesten van vroeger. Dat begint bij Leo Fuld en natuurlijk ontbreekt Ancré Hazes daar niet.
Maar er is zoveel meer, veel meer. Ik vraag me wel eens af waarom er soms gezeurd wordt dat de Jordaan de Jordaan niet meer is, Amsterdam een yuppenstad geworden is, de grachtengordel er alleen voor de rijken is en waarom het volkslied soms als afgeschreven wordt beschouwd.
Als ik de jeugd zie meebrallen met de nieuwe lichting is dat niet anders dan het publiek van Tante Leen of toen ik bij café Nol alle liedjes van Hazes meetetterde.

Op deze 'nieuwe parels' pagina wil ik kort de nieuwe lichting laten zien. Een kleine foto en wat tekst en soms een stukje muziek. Iedere artiest die minstens toen optrdens par jaar heeft kan zich aanmelden, dan zet ik je er tussen. Je moet wel een stukje tekst, een foto en een mp3 meezenden.
Er wordt dan een deel van het muziekje omgezet naar ASF en erbij geplaatst.

Laten we beginnen!

Het Rembrandt duo heeft een schitterend CD & DVD album uitgebracht. Het betreft een jubileum uitgave over 25 muzikale jaren. Op de albums zijn prachtige nummers te horen en te zien. De  gastartiesten op het album zijn: Ben cramer, Oscar Harris, Mick Harren, Roos, Soraya en Arie Cupé. Een hoogtepunt voor ons is natuurlijk het nummer "leve het jordaanfestival".

Meer info op www.rembrandtduo.nl
Ruby Ruby

Ruby van Urk is geen onbekende naam in de nationale muziekwereld. In de entertainmentbranche heeft ze haar sporen al ruimschoots verdiend. Zo stond Ruby in het voorprogramma van artiesten als Jan Smit, Nick en Simon, Gerard Joling, Belle Perez, Gordon, Frans Bauer en Marco Borsato.

Ook heeft ze opgetreden met onder andere DJ José, the Frogettes, Haddaway, Cor Bakker en het Metropole Orkest.

En natuurlijk het Jordaanfestival!


John en Belita Muziek en Zang Duo John en Belita
Belita komt uit Amsterdam-oost en had al vroeg zangles bij pianist/ zangleraar, G. Mens. Podiumangst weerhield haar er van om door te stoten.
Belita koos voor haar gezin maar vanaf 1980, via talentenjachten, werd ze toch bekend. In 1983 kwam ze John tegen in the Shorts of London, een duo was geboren. Jan op de accordeon en ik zang en op de gitaar.

John is geboren in Amsterdam-west. Als klein jongetje speelde hij al op de accordeon van zijn vader. Zoals zo vaak gebeurde speelde ook John vele in Amsterdamse café's.
In 1984 kwam de eerste single van John en Belita uit 'Jij was nog een kleine jongen'. Ze werden overal gevraagd om op te treden. Bij openingen van winkels, voetbal verenigingen, scholen, restaurant's, café's, bruiloften en partijen.
Ze traden op met artiesten, als Lee Towers en Corry Konings en vielen ooit in voor Manke Nelis tijdens een concert toen hij plotseling ziek was. Daarna werden ze steeds vaker gevraagd omdat ze het publiek zo lekker konden vermaken.
Ze zitten nu 25 jaar in het vak en brengen daarom een nieuwe cd uit met 15 eigen liedjes.Wesley Bronkhorst
Luistervoorbeeld Wesley01
Luistervoorbeeld Wesley02


René Froger
René Froger werd op 5 november 1960 geboren in de Jordaan. Zijn vader, Bolle Jan, had een café waar Froger al als kind zong. In 1987 kwam de debuutsingle van Froger uit, Love Leave Me. Sindsdien scoorde hij tientallen grote en kleinere hits.

In september 2007 kwam hij met zijn tweede Nederlandstalige plaat: Doe Maar Gewoon, gevolgd door een album.

www.renefroger.nl
Jeffrey van Vliet
Beluister Jeffrey
't Is Niet Mijn Fout
Storm In Mijn Hart


Jeffrey van Vliet wordt door velen gezien als de nieuwe André Hazes. Zelf blijft Jeffrey daar nuchter onder. De zingende stratenmaker uit Amsterdam schitterde in 2008 al op het Jordaan Festival en met zijn debuutsingle 'T Is Niet Mijn Fout' is hij doorgebroken en zijn debuutalbum is warm ontvangen.
We gaan nog veel horen van deze rasartiest.Danny Nicolai Danny Nicolay
Luister hier naar: Nee! gezongen door Danny

De op 12 november 1973 geboren Danny Nicolay is inmiddels geen onbekende meer in de Showbizz. Hij heeft al veel mooie cd's gemaakt.

Carlo
Beluister Carlo:   Portrait of my love

Amsterdammer Carlo (5 januari 1969) begon op 20-jarige leeftijd met talentenjachten. Zingen of doorgroeien in zijn baan was een moeilijke keuze. Helaas koos hij voor het laatste!
.....maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij pakte tien jaar later de draad weer op met optredens door het hele land.
Carlo zingt alle meezingers; van feestnummers tot evergreens, Nederlands- en Engelstalig waaronder bekende nummers van André Hazes, Tom Jones, René Froger, Rob de Nijs, Lou Rawls, Wolter Kroes en Michael Bublé.
Jan Haver
Beluister Jan: Mijn Stad (933 Kb)         In de haven (2.112 Kb)

Jan zingt met veel passie smartlappen, de Amsterdamse levensliederen, de bekende maar ook de vaak minder bekende. Jan zingt alsof het echte leven voorbij komt.
Maar ook het betere luisterlied gaat Jan goed af. Veel inspiratie haalt Jan uit de ontroering die Leen Jongewaard in zijn stem wist te leggen.

Een Amsterdamse avond waarbij verschillende combinaties mogelijk zijn met rasartiesten uit Amsterdam verzorgt Jan ook regelmatig.
Jan ontving het eerste exemplaar van zijn solo-cd uit handen van niemand minder dan Jenny Arean.

Ans Tuin
Beluister Ans Jordaan Wals en Amsterdam je bent en blijft mijn stad

Ans Tuin is een van de Artiesten die de Stad Amsterdam en in het bijzonder de Jordaan blijft bezingen, Ans is een legende geworden met haar mooie en gezellige liedjes over de Jordaan.
Regelmatig word ze daar op uitgenodigd in 2005 en 2006 in Italië voor de Europese Gemeenschap.
Ook de staatsloterij laat haar regelmatig optreden in hun Show's in Curaçao, en is ze te horen in Spanje of Bonaire, en haar collega's zoals Jan Smit en George Castro horen haar graag op hun privé feestjes zingen, kortom gezelligheid kent geen tijd met Ans Tuin.   www.anstuin.nlPierre de Haan Pierre de Haan
Voor Pierre is zingen zijn lust en zijn leven. De geboren en getogen Amsterdammer heeft, met een zingende zuster en moeder, muziek met de paplepel ingegoten gekregen.

In het verleden bracht Pierre al enkele singles uit.

Pierre wist zijn populariteit de laatste jaren enorm te vergroten door veel op te treden in de vele zalen, die Nederland rijk is. Hij is een veel gevraagd artiest, die met veel passie de meestal speciaal voor hem geschreven levensliederen vertolkt.

Bij de liefhebbers van Nedelandstalig product heeft Pierre al veel naam opgebouwd. Pierre zingt zijn nummers over het leven en de liefde met overgave en weet daarbij keer op keer weer te overtuigen.
Mokumse Mokkels Sinds 2007 staan theatertijgers Hanny Vree en Danny Nooy op de planken als de Mokumse Mokkels.

Hun gouden keeltjes bezingen Mokum van toen en nu. Bekende meezingers worden aangevuld met uniek eigen repertoire en muzikale hoogtepunten uit Volkstoneelproducties. www.mokumsemokkels.nl
Ben Cramer
Nieuwe single van Ben Achter De Horizon

Al meer dan 40 jaar in het vak. Ben Cramer is bekend als zanger en musicalster. Hij verzorgt optredens door het hele land met zijn bekende hits. Tevens zingt Ben een breed scala aan ballads & evergreens, alsmede zijn musical repertoire waaronder de Phantom Act.

Zie www.bencramer.nl
Alfons Marbel
Luister naar de krachtige stem van Alfons:    Griekse Droom    Geef Mij Muziek
Reeds in de kinderbox stond hij met de radio mee te zingen en het verwonderde niemand dat hij al op jonge leeftijd begon met piano-, gitaar- en zanglessen en later, met succes, ging meedoen aan talentenjachten.
Al snel volgde professionele optredens en richtte hij zich daarnaast op het presenteren voor bedrijven en evenementen.
Alfons vindt dat het publiek een fijne avond moet hebben en dat lukt hem als geen ander.
Robert Leroy  heeft naast hoge noteringen in de album top 100 ook een indrukwekkende lijst van optredens. Alle jaren treedt hij op tijdens het Jordaanfestival .2x  zelf,s met een eigen live show. waren er natuurlijk de uitverkochte theaterconcerten in Theater de Meervaart in Amsterdam.
Met speciale gasten als Anita Meyer, CB Milton, Tatjana en Ten Sharp liet Robert zien dat hij naast zijn kwaliteiten als zanger ook als entertainer zijn publiek weet te boeien. Een jaar later herhaalde Robert dit kunstje in een uitverkocht Pepsi Stage Theater. Hij was de eerste artiest die hier een concert verzorgde. Het toegestroomde publiek genoot van begin tot (late) einde.
www.robertleroy.nlRené Riva
Singles van René:     Ik Pluk 'n Ster Voor Jou      Hola, Barcelona

Ik Pluk 'n Ster Voor Jou was in een speciale uitvoering verkrijgbaar. Voor dit nummer en voor René Riva zelf is er een prominente plaats in de film 'Nachtrit'. Vandaar dat de platenmaatschappij een unieke single wilde uitbrengen in 'Nachtrit' uitvoering met daarop zowel de gezongen versie als de karaoke versie van 'Ik pluk 'n ster voor jou'.

Meer info op www.reneriva.nlDries Roelvink heeft negen CD albums, twee DVD's en vierendertig single's heeft hij tot nu toe op zijn naam staan.

Zijn optredens staan garant voor, gezelligheid en een optimale sfeer,of het nu gaat om de Amsterdamse inhakers of Engelse love songs, Dries zorgt voor de juiste sfeer op het juiste moment, maar ook bij een gezellige bruiloft,  bedrijfsfeest of in een bruin café, gaat hij voor een geslaagde avond!

Meer info op www.driesroelvink.nl
Dries scoort een nummer een hit in 2010 LUISTER NAAR EEN FRAGMENTEterno
Luister hier naar stukjes uit nummers van ETERNO:    
Ma Percho No     Nessun Dorma

Mark Enthoven en Georgie Davis, twee kanjers van Neerlands bodem vormen sinds een half jaar het unieke pop-klassiek duo ETERNO. Een klasse apart.


Meer info op: ETERNO
Wolter Kroes gaat al jaren erg goed. Zijn optredens gaan als een speer, de CD's verkopen prima en Wolter is gelukkig getrouwd met zijn Tessa, zijn vele concerten zijn een spetterend succes.
Meer info op: www.wolterkroes.nl

Barry van Vliet
Barry is lekker bezig! Na een schitterende DVD met ondermeer de recente single samen met Henk van Mokum, is er nu een nieuwe CD uitgekomen, "wees niet boos op mij".

Alle informatie rond deze zanger vind u op www.barryvanvliet.nlRachid
Als Rachid al met een accent spreekt is het een West-Brabants en zeker geen Marokkaans. "Logisch, na 27 jaar."
Rachid volgde een middelbare beroepsopleiding en werkt als projectengineer in de ICT. "Eén ding was me hier snel duidelijk: als je wat wilt bereiken in Nederland, moet je zorgen dat je een goede studie afrondt. Dat heb ik gedaan."
Maar hij begon, na het succes van het voetballied en het Bezoek aan Barend & Van Dorp, ook steeds meer in zijn artiestencarrière te geloven en nam zangles bij Mieke Werger, ook de zangpedagoge van Frans Bauer.
www.rachidonline.nl
Soraya
Soraya is een engeltje onder de zangeressen, ze laat tijdens het jordaanfestival een stem horen waar menigeen z'n vingers bij aflikt. Ze heeft altijd succes met haar optredens zowel Nederlands- als Engelstalig.

Op www.youtube.com/jordaanfestival  kun je haar zien en horen bij een optreden op de Appeltjesmarkt.

Glennis Grace
Glennis won als 16-jarige in 1994 de Soundmixshow als Whitney Houston. Ze kreeg een platencontract en haar eerste single I'm Gonna Be Strong behaalde nog datzelfde jaar de 13e plaats in de Top 40.

Glennis is een graag geziene gast op feesten, partijen en grote evenementen. Regelmatig komt ze nog 'voorbij' op televisie.


Marcel Martcello
Marcel is een geboren Amsterdammer die op zijn twaalfde begon met zingen. Hij zong met Tom Leeflang in de SHORTS OF LONDON waar ook Manke Nelis toen nog speelde. Achter René Froger werd hij derde in een grote talentenjacht.

Hij heeft in alle bekende zalen van Amsterdam opgetreden. Marcel moet je gewoon beluisteren.


Michel Bak
Michel was als kind gek van Elvis en André Hazes. Als 17-jarige jongen beleeft hij zijn doorbraak door de eerste prijs bij een talentenjacht en hij ontmoet zijn grote idool André Hazes waarmee hij een duet zingt.

De daaropvolgende jaren zal Michel op succesvolle wijze door het land trekken met hartverwarmende optredens op bruiloften, feesten, partijen en festivals.
Na Andrés' dood neemt Michel het besluit om alleen nog als zichzelf op het podium te staan en André niet meer te imiteren.
Jeroen Weerdenburg
JIJ, de fantastische single van Jeroen:    BELUISTER HEM NU

Jeroen wordt op 3 januari 1970 in een muzikale familie geboren. Dagelijks zit hij tussen de repetities en muziekoefeningen. Muziek inspireert hem dus al vanaf jonge leeftijd en hij neemt drumles, een paar jaar later gaat hij zingen.
In 2004 neemt Jeroen zangles bij Monique van Haasteren, één van de betere zangcoaches, dit werpt al snel zijn vruchten af. Jeroen schrijft eigen nummers en gaat van het ene naar het andere optreden. Kortom, een reizende en rijzende ster, luister zelf maar.
Daisy
Als 16-jarige meisje stond ze op het Museumplein tijdens Koninginnedag op het podium van radio 538 en op het Leidseplein tijdens een groot evenement van Radio Noordzee. Bij Skyradio was Daisy frequent te horen doordat zij in 2003 2de werd bij hun Talent of the Year. In dat jaar kreeg ze in de Pepsi Stage een Award uitgereikt voor veelbelovend talent.

Afgelopen jaren trad ze veel op o.a. op het Leidseplein tijdens Koninginnedag, diverse bevrijdingsfestivals, Hilversum Alive, het Jordaanfestival, Torentijdfestival en Kwakoe. De laatste tijd treedt Daisy veel in theaters op.
www.daisymusic.nlArie Passchier
Arie die al van het begin bij ons optreed is een rasechte Amsterdammer. Muziek met 'een lach en een traan'. Bekend van de hits 'Kleine vogel', 'De dievenwagen', 'Achter je rode gordijntje' en 'Jij bent bijzonder'.

Arie Passchier is een waardevolle aanvulling voor een geslaagd feest.
Eddy Christiani
afgelopen jaar bij ons nog een gastoptreden 2007 kreeg hij in 1952 als eerste Nederlandse artiest een gouden plaat voor 30.000 verkochte exemplaren in een maand en een jaar later scoort hij maar liefst zeven hits, noteert het Nationaal Popinstituut. Christiani blijft experimenteren en prijzen in ontvangst nemen.

Zo is hij de eerste die met een echo-apparaat gaat werken, waardoor zijn studio-collega's hem Christiani-ani-ani-ani gaan noemen.

Quincy
Inmiddels is Quincy gegroeid tot een door de wol geverfde zanger en entertainer. Tijdens zijn optredens wisselt hij zijn eigen repertoire af met bekende hits uit de meest populaire genres.

Quincy is een echt talent. Hij zal er dan ook alles aan doen om te blijven doen wat hij het beste kan en dat is zingen en entertainen!Pierre van Dam Ook pierre is een regelmatige gast bij het jordaanfestival, hij werd op 4 januari 1966 in de Amsterdamse Jordaan geboren, net geen kerstkind dus,maar dat neemt niet weg dat hij al zeer snel talent bezat om naam te maken in de Nederlandse showbusiness.

Dit uitte zich in het feit dat hij op zeer jonge leeftijd te zien was in de piste van een Nederlands kindercircus. Na deze periode nam Pierre deel aan diverse talentenjachten in heel Nederland, en daaruit bleek al snel dat Pierre over een stem beschikte die klinkt als een klok.

Klaas Veen
Klaas is de zingende kroegbaas en kent André Hazes nog uit de tijd dat hij bekend stond als de zingende kelner. Klaas is een van de mensen die aan de basis stonden van de carrière van André.

"Ik wil je" is de titel van een fantastisch album van Mick Harren
Singles van Mick:     Zo Verliefd Op Jou    Sweet Caroline

Muziek is emotie! Daarom heb ik samen met mijn geweldige productieteam dit cd-album gemaakt, puur vanuit mijn hart en mijn eigen gevoel. Dit is het eerste Nederlandstalige album dat ik in mijn 20-jarige carrière als zanger uitbreng. Volkse muziek met een lach en een traan, gevat in twaalf prachtige nummers die uit het leven gegrepen zijn."   liefs, Mick harren

Meer info op www.mickharren.nlMade in Holland
Luistervoorbeeld Made in Holland

Made in Holland is een spraakmakend charismatisch damesduo. De twee dames van Made in Holland - Ruby en Kirsten - zijn vrolijk, spontaan, ervaren, gezellig en bovenal in het bezit van prachtige stemmen.

Samen klinken die als een klok. Als vertegenwoordigsters van ons 'nationaal product' brengen zij met een flinke dosis ervaring en door veel contact met het publiek leven op elk feest.


Ernest
Beluister Ernest Hoe Kan Ik Van Je Houden

Sinds 1975 timmert Ernest al aan de weg maar eigenlijk is hij pas in 2006 serieus aan de bak gegaan door huiszanger te worden in het café van Peter Beense.

Ernest heeft een eigen boekingskantoor dus is hij met recht fulltime met muziek bezig. Eerder dit jaar bracht hij een prachtige single uit met videoclip.

Ernest was ook jarenlang vaste gast in Torremolinos maar dat komt er door zijn vele Nederlandse optredens en goed lopende evenementenbureau niet meer van.

Ernest heeft een prima website, ik zou zeggen, neem er eens een KIJKJE.
Liesbeth
Liesbeth Vollebregt is haar echte naam. Zij is geboren in Amsterdam en woont nu in Almere maar zingt al meer dan twintig jaar
Haar favoriete liedje is 'de liefde van je vrienden' van haar idool Willeke Alberti.

Liesbeth is op tv geweest en treed ook regelmatig in het buitenland op, zoals in Spanje en Turkije.

Beste zanger en zangeres van Nederland: Mick Harren en Glennis Grace. LEES VERDER.

BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER

André Hazes

In 1976 werd Hazes ontdekt door Willy Alberti. Hazes had 'Eenzame kerst' geschreven en hoopte dat Alberti het zou zingen maar die vond dat André dat zelf maar moest doen. Met de hulp van Willy kreeg André het nummer op single, het werd een grote hit.

Het zou vier jaar duren voordat André het echte grote succes te pakken kreeg. Een beetje verliefd werd een knaller van jewelste, gevolgd door veel optredens en platen.

>>> meer over André Hazes

in 't Huisie Bijzonder Wat te zien/ doen? Muziek Geschiedenis Evenementen Crimininaliteit Rondom de stad
JOPIE LOOS 9 straatjes ArenA Accordeon Aardappeloproer Canal Parade Baantjer Amstel
INGEZONDEN 10e straatje Bioscopen André Hazes Aletta Jacobs Grachtenrace Bargoens Bakkum
LINKS Ajax Brouwerijen Artiesten Anne Frank Hartjesdagen Bomaanslag Bloemenveiling
NIEUWSBRIEF Amsterdammertjes Buurten Beste zanger Bredero Jordaanfestival Bram Moszkowicz Fietsen
WEBRING Begijnhof Condomerie Danny de Munk Bijlmermeer Koninginnedag Kees Houtman Kaasmarkt
Bruggen Entertainment Draaiorgels Diamanten Koopzondag Dino Soerel Markermeer
Mokums Carré Gevels Dries Roelvink Domela Nieuwenhuis Marathon Driehoek Muiderslot
AT5 Centraal Station Gevelstenen Drukwerk Henri Polak Sail Gerard Spong Pampus
Bekenden Coffeeshops Gokje wagen Henk Poort Hippies Sinterklaas Haring Arie Stadsstranden
Burgemeester Daklozenkrant Hofjes Henk van Mokum Hongerwinter Trouwlocaties Holleeder Volendam
Dialect De barbier Kerken Hoesjes Jan Schaefer Uitmarkt Jakkie Stroek Zaanse Schans
Het Parool Duivelseiland Kinderboerderijen Johnny Jordaan Jodenjacht Oscar Hammerstein Zandvoort
Humor Etymologie Krul (pisbak) Koos Alberts Kasteel van Aemstel Café's Pistolen Paultje
Nachtburgemeester Gay Amsterdam Markten Leen Jongewaard Koopmansboek 2 Zwaantjes Politie Vervoer
Lommerd Grachten Massages Leo Fuld Lieverdje In 't Aepjen RaRa Auto
NZ-Lijn Heineken Musea Paar apart Michiel de Ruyter Baantjer café Red Light Fiets
Producten Hells Angels Paleis Parels Minirok De 3 Fleschjes Rinus Vet Fietstaxi
Stadsdelen Herman Brood Parken Ramses Shaffy Multatuli De Druif Stanley Hillis Jachthaven
Stopera Jacob Hooy Pleinen René Riva Niod De Dokter Steve Brown Lopend
Straatnamen Johan Cruijff Poorten Robert Long Nostalgie 't Hooischip Willem Endstra OV
Tante Betje Kerkorgels Poptempels Rooie Sien OS 1928 De Jordaan Yab Yum Schiphol
Theo van Gogh Kraken PTA Smartlappen Over Amsterdam 't Mandje Zwarte Joop Taxi
Typisch Mokum Majoor Bosshardt REM eiland Straatmuziek Paleis voor Volksvlijt De Ooievaar Witkar
Mata Hari Rondvaart Tante Leen Palingoproer Papeneiland
Mijn plekkies Max Tailleur Schaatsen Tante Na Rembrandt Rooie Nelis De grote vier (of 5) Eten uit Mokum
Beethovenstraat Oorlam Sluizen Ton van Duinhoven Stadsbranden Wijnand Fockink Mulisch (H.) Broodje bal
Boekenwinkels Plat praten Stadswandeling Truce Speyck Stadswapen De Wildeman Reve (G.) Broodje Boljeri
Bosplan Simon Carmiggelt Straatkunst Willeke Alberti Trams Wolkers (J.) Broodje halfom
DeLaMar Truus Trompert Tatoeages Willy Alberti Video's Diversen Hermans (W.F.) Broodje kroket
Elandsgracht Vondelpark Theaters Wim Sonneveld VOC Auto ellende Hella Haasse Broodje mokum
Gemeente archief Walletjes Trouwlocaties WIC Emigreren Cement
Haarlemmerstraat Werelderfgoed Tulpen Da's apart Joodse spelling Duivekater
Helmersbuurt Westertoren Vissen Carice van Houten Uit eten Jordaan museum Haringkie happen
Jordaan Wonen Wandelen Dubbelspion? Johannes van Dam Magisch-realisme Hete bliksem
Koffiehuizen Zeurkousen Zwemmen Gogomobiel Nieuw Amsterdam Joodse kippensoep
Nieuwmarkt Nieuw liefdesliedje Over hout Leverworst
Plantage Nozems Sterk merk werkt Mokumse luilakbol
Rapenburg Paleis Weemoed Verdwenen straen Ossenworst
Staalbuurt Wapen van A. Voor de lijn Stoofvlees
The Movies Wilhelm Hibbeln Voorkom katers Surinaams eten
Waterlooplein Wentelteefjes
Zuiderkerk Zeebonk
Ook 'n website? Ziekenhuizen Unieke winkeltjes Zoekertjes Canon van Amsterdam Evenementen Begraafplaatsen Draaiboek gemeente

WEBRING

copyright 2024 MokumsNL