Motorclubs in Nederland Mail Jopie Loos Tumblr 4 Mokums in Englsih Googl+ Mokums op Twitter Videos Amsterdam Mokums op Instagram Deurmat


Laatste nieuws
Verderop lees je meer over de Hells Angels en andere motorclubs, deze pagina opent met recent nieuws over de Hells Angels.

25 januari 2012
Daniel Uneputty is sinds september 2004 het gezicht van de MC Hells Angels. Hij maakte bekend dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn gezin en zijn beroep als schilder en tatoeëerder.

Eerder

Nadat de rechter geoordeeld had dat de Hells Angels hun terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg moesten verlaten kon de gemeente een zogenaamd ontruimingsbevel afgeven, aangezien de Hells Angels hier geen gehoor aan gaven was de gemeente verplicht met hen in overleg te treden alvorens de sterke arm in te kunnen schakelen.
Dit heeft ertoe geleid dat de gemeente 400.000 Euro betaalt aan de Hells Angels die op hun beurt hebben beloofd voor 1 februari 2012 te zullen vertrekken van het terrein. De gemeente Landsmeer leek de rode loper vast uit te kunnen leggen omdat volgens De Telegraaf de 81'ers Den Ilp (valt onder Landsmeer) uitgekozen zouden hebben als nieuwe uitvalsbasis.
Zowel de Hells Angels als bewoners in Den Ilp zeggen van niets te weten.

Op 4 oktober 2011 werd bekendgemaakt dat Harry Stoeltie, tweede man van de Angels (volgens sommigen echter het HA kopstuk in zowel Nederland als Europa) en Donald Groen (bekend van zijn korte aanhouding op de dag dat Stanley Hillis werd vermoord) zijn opgepakt en dat hun computers in beslag zijn genomen.

Stanley Hillis (link) wordt vaak in verband gebracht met de Hells Angels omdat hij betrokken was bij Yab Yum (link) waar de Angels het volgens justitie voor het zeggen hadden.
Aamvankelijk ging het gerucht dat ook Rini Scholten was opgepakt maar hij zou slechts zijn gehoord, maar ook dat is niet bevestigd.

Motorclubs

Engelen van de hel
Dat zegt al heel wat maar als we ons aan de beschreven doelstelling van deze motorlub houden valt het ineens enorm mee. Wat je wilt geloven is aan jou.

81 Nobel streven
De Hells Angels willen het motorrijden in het algemeen promoten en de jeugd in het bijzonder enthousiast maken voor alles wat met motoren en een betere vrijetijdsbesteding te maken heeft. Hoe dat precies in zijn werk gaat weet ik niet. De Hells Angels zijn volgens eigen zeggen altijd een motorclub geweest en verder niets.
Centraal staat het grote verlangen van iedere motorrijder naar de ultieme vrijheid. Ik beperk me tot datgene dat algemeen bekend is over de Hells Angels.

Ontstaan Hells Angels
Op 17 maart 1948 wordt de eerste Hells Angels Motorcycle Club opgericht in de Verenigde Staten, San Bernardino. Vrijwel tegelijkertijd ontstonden er in Californië soortgelijke clubjes die op zich niets met elkaar of de Hells Angels te maken hadden. Motoren waren ineens 'hot'.
Deze eerste 'chapter' bestaat nog steeds!

Tijdens de roerige vijftiger jaren ontstonden er meer chapters in de VS. Pas in 1961 verschenen er ook internationale chapters, soms met maar vaak ook zonder binding met de mannen in de States. In Europa werd in Engeland de eerste Europese chapter opgericht die ook geaccepteerd werd door de Berdoo chapter.
Hells Angels De snelle toename van afdelingen over de gehele wereld (waaronder ook Oost-Europa, Afrika en Zuid-Amerika) vereiste regulering, nieuwe afdelingen moesten toestemming vragen om de naam en emblemen te mogen dragen van de grootste motorclub ter wereld.
Op dit moment (november 2010) lopen er aanvragen uit IJsland, Litouwen en Japan.

De mythe
Het ontstaan van de Hells Angels wordt wel eens verklaard uit het feit dat er gefrustreerde ex-militairen in de VS rondliepen die uit verveling maar een losgeslagen bende vormden. Immers, de oprichting van de Hells Angels vond twee jaar na de laatste schermutselingen in de Tweede Wereldoorlog plaats.
Een van de squadrons die bombardementen hadden uitgevoerd heetten 'Hells Angels'. Zij zouden de opwinding van het gelagaliseerde grove geweld missen. Ook ging het verhaal dat ze nauwelijks gecontroleerd waren en altijd dronken.

De motorclub verwijst dit verhaal naar het rijk der fabelen.

Wat dan wel?
Zeker, er waren ex-militairen en -vliegeniers die zich verveelden maar de nadruk moet liggen op de daden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden alleen elitetroepen ingezet voor vergaande acties tegen de Duitse bezetter in Europa. De vliegers en bombardiers waren intelligent en zeker geen dronkaards. Nergens is officieel opgetekend dat dat anders zou zijn geweest.

In 1948 waren er bovendien geen ex-vliegeniers direct betrokken bij het oprichten van de Hells Angels, als je de informatie in Nederland, maar ook daarbuiten, raadpleegt komt er een ander beeld naar voren maar als je je dieper laat informeren blijkt dat er slechts één ex-vliegenier enigszins, dus indirect, betrokken was bij de eerste 81motorclub omdat hij bevriend was met de oprichters, deze vliegenier (Arvid Olsen) is zelf nooit lid geweest van de HAMC.
Arvid stelde de naam voor, Hell's Angels was een squadron tijdens de Tweede Wereldoorlog waar hij deel van uitmaakte. Alle emblemen en kleuren die de Hell's Angels gebruiken zijn gebaseerd op de destijds ingezette vliegtuigen.

Ralph Hubert 'Sonny' Barger
Sonny is 20 als in San Bernardino de Hells Angels worden opgericht. Echter, is hij nu wel of niet betrokken bij dit feit? De een zegt van niet, hij zou in Oakland wonen en die chapter hebben HAMC opgericht maar het hart van de HEMC zou in San Bernardino zitten.
Maar toen er een boek uitkwam dat Sonny geschreven had over de Hells Angels werd het eerste exemplaar op het terrein van de Nederlandse Hells Angels uitgereikt aan hun president, daarbij zei Uneputty: "Dit is het ware verhaal. De rest is bullshit"

Oakland wordt getypeert als het meest machtige chapter ter wereld. De naam van Sonny Barger kon ik op de officiële Hells Angels website overigens niet vinden, wel een artikel waarin gesteld wordt dat chapter Oakland niet het begin van de Hells Angels is maar dat dat San Bernardino is.
Meest aannemelijke is dat alles begon in San Bernardino maar dat met het verhuizen van een aantal leden naar Oakland de macht meeverhuisde en dat nooit is veranderd.
Barger was daar de grote man en schreef een aantal boeken.

Anthony Tait
Een naam die onlosmakelijk verbonden is met de Hells Angels is die van Anthony Tait. Hij werd lid van de HEMC maar speelde jarenlang informatie door aan de FBI. Uiteindelijk moest hij vluchten voor zijn veiligheid en zit hij naar verluid in Afrika.
Tongen (boos of aardig, take your pick) beweren dat Tait hoog op het 'most wanted' lijstje staat van de Hells Angels.
Mede door de verklaringen van Tait moest Barger de gevangenis in. Tait liet zijn ervaringen ook optekenen in een boek.

Weetjes, codes, uitspraken
81 = Hells Angels (H is 8e en A is 1e letter in alfabet)

AFFA = Angels Forever Forever Angels

13 = M = staat voor Marihuana, de drager van dit cijfer op zijn jack is een gebruiker zijn

1% = Outlaw, zie verderop voor een toelichting

66 Filthy Few (F is 6e letter in alfabet) = leden die tot deze groep gerekend worden deinzen nergens voor terug, maar let wel, de Hells Angels doen hier zelf geen uitspraken over. Sommigen beweren dat de '66' leden het vuile werk opknappen voor de groep. Zie verder in dit stuk ook de Nomads die volgens sommigen de 66 vormen van de 81'ers.

Good standing = iemand die uit de groep wordt gezet of er zelf uitstapt en wat geaccepteerd wordt

Bad standing = iemand die niet meer bestaat voor de groep, hij is uit de groep gezet of zijn uittreding word niet geaccepteerd, hij moet al zijn emblemen (waaronder ook tatoes) afleggen

Hells Angels wordt zonder komma (apostrof) geschreven want iedereen heeft zijn eigen hel, er bestaat niet zoiets als 'één hel voor een Hells Angel

Motoren van Hells Angels zijn niet altijd van Amerikaanse makelij zoals vaak wordt beweerd

Zwijgen is goud. Een Hells Angel praat niet met de politie en zwijgt over zijn rol en die van anderen in de groep

Hells Angel zijn staat voor crimineel? Op de vraag of er ondergrondse of criminele Hells Angels zijn was het antwoord, en ik laat dat maar in het Engels staan: "There is no such thing as a retired or Harley undercover Hells Angels member and never has been! There are a few of our brothers who cannot associate with us due to our government and their parole stipulations."

Vragen over de club of leden worden doorgaans afgedaan met: "als je dat nog moet vragen snap je het antwoord toch niet".

Drie mensen kunnen voorgoed een geheim bewaren als twee ervan dood zijn.

I'm coming - and HELL'S coming with me

Als we goed doen herinnert niemand zich dat, als we slecht doen wil niemand dat vergeten.

Angels vergeten niet!

"Wij zoeken nooit problemen en hebben nooit de bedoeling om rotzooi te trappen. Maar, bij god, het lijkt of er altijd problemen op onze weg komen." (Sonny Barger)

"Aardige jongens met een imago" (Daniël Uneputty)

1%-er
'One percenters' zetten een embleem met '1%' op hun jack waarmee ze uiting geven aan desrespect voor de wet. Deze term is afgeleid van een uitspraak van de voorzitter van de Amerikaanse Motor Associatie na een geweldadig incident waarbij een motorclub betrokken was. Hij zei dat 99% van de motorrijders zich hield aan de wet.
One percenters worden gezien als 'outlaws'. Sommige motorrijders zijn trots op hun '1%' levensstijl en komen daar ook voor uit via een embleem. Andere outlaws komen er liever niet voor uit en uiteraard, veel motorrijders behoren tot de andere 99%.

Dutch chapter 81MC
Nederland kent negen lokale afdelingen van de Hells Angels MC, chapter 81Holland wordt sinds 2004 geleid door Daniël Uneputty die het stokje overnam van Willem van Boxtel die de club met 'bad standing' verlaten moest omdat hij betrokken zou zijn bij een aanslag op de Angels.
Eind jaren zestig kent Amsterdam de 'Kreidlerploeg Oost', daarna noemen ze zich 'knokploeg oost' en een paar jaren daarna, toen ze tegen de twintig waren, zonder toestemming van de moederorganisatie in Amerika, de Hells Angels.

De Hells Angels hbben sinds 1974 een onderkomen aan de Wenckebachweg, de gemeente dacht ooit dat dit de beste weg was om de 81'ers in de gaten te kunnen houden en de overlast te beperken. Echter, als er al eens verdachtmakingen waren tegen de Angels en het moest leiden tot een inval wisten de Angels vooraf wat er ging gebeuren.
Zou kwam het eens voor dat alle Angels op het dak van hun clubhuis zaten toen de ME er een inval deed om naar wapens en drugs te zoeken.

In 1986 verkoopt de gemeente Amsterdam voor één gulden het clubhuis met grond aan de Hells Angels. Daar krijgt de gemeente spijt van want die willen van de 81'ers af en woningen bouwen op het terrein.

In 2002 breekt er brand uit in het clubhuis, zelf zitten de Angels in Spanje en komen ijlings terug, al hun spullen zijn verloren gegaan waaronder kleding van overleden members die de Hells Angels zeer dierbaar zijn 'AFFA', eens een Angel altijd een Angel.

De Angels willen best vertrekken van hun grond. De gemeente stelt dat ze meer grond in gebruik hebben genomen dan destijds bepaald was bij de verkoop maar de Angels zeggen dat dat altijd al zo geweest is en dat dat gedoogd werd. Er zou een soort van 'gewoonterecht' zijn. De gemeente Amsterdam moet de Angels negen ton meegeven anders vertrekken ze niet ook al besloot de rechter dat de Angels ruim vierduizend vierkante meter onrechtmatig gebruiken.
De gemeente wil niet verder gaan dan 400.000 euro.
Het komt tot een rechtzaak die de Angels verliezen, ze moeten een deel van de bebouwing afbreken en de grond teruggeven, die is bestemd voor woningbouw. Op het moment van schrijven (4 november 2011) is het nog niet bekend wat de Angels gaan doen maar naar alle waarschijnlijkheid gaan ze in hoger beroep.

Top tien motorbendes
Cijfertjes zijn altijd leuk, wat er klopt van onderstaande lijst weet ik niet. Er kunnen MC's zijn die ondergronds zijn of om welke reden dan ook beruchter dan een andere.

10. Vagos Motorcycle Club
Net als de 81 opgericht in San Bernardino maar iets later. Ze zitten voornamelijk in het westen van de Verenigde Staten, zoals in Arizona, Nevada maar ook in Mexico.

9. Free Souls
Uit dezelfde periode stamt deze groep die alleen in de meest Noord-westelijke staat van de VS is te vinden namelijk Oregon.

8. Bandidos
Zeer geweldadig groep met vertakkingen in Skandinavië en Duitsland. De oprichter zou een Vietnam veteraan zijn, de club is opgericht in 1966 in San Antonio.

7. Highwaymen
Een van de oudste nog bestaande motorclubs is de in 1954 opgerichte 'Highwaymen'. Zij hebben een chapter in Noorwegen en Engeland maar concentreren zich voornamelijk in de Amerikaanse staat Michigan.

6. Warlocks
Deze groep zou eveneens voortgekomen zijn uit een groep Vietnam veteranen die de opwinding van de oorlog mistten. Ze doen regelmatig van zich spreken als er methamfetamine wordt gevonden in rond Philadelphia in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

5. Sons of Silence
Deze heren zitten voornamelijk in het oosten vande Verenigde Staten maar ze hebben ook een chapter in Duitsland. Zij worden regelmatig in verband gebracht met drugs transporten.

4. Outlaws
Deze groep lijkt voornamelijk te bestaan uit 'one rpercenters'. Ze schuwen niets of niemand en worden regelmatig opgepakt voor aanzetten tot prostitutie, drugshandel en moord. De leider van deze club zit een levenslange gevangenisstraf uit voor meerdere 'federal offences'.

3.Pagans
Deze motorclub is voornamelijk gesitueerd in Maryland, het noord-oosten van de Verenigde Staten en staan erom bekend dat ze de Hells Angels haatten. Ze bestaan sinds 1959 zijn diep geworteld in de georganiseerde misdaad.

2. Mongols
Toen in 1969 een aantal motorrijders geweigerd werd als lid van de Hells Angels richtten ze in Montebello (California) een eigen motorclub op. Ze vallen op doordat ze altijd een zonnebril dragen. Chapters komen voor in Mexico en Italië maar recentelijk ook in Turkije en Duitsland.
In de Duitse criminaliteit zijn zij zeer actief in drugs- en andere illegale handel waar ze de Bandido's verdreven zouden hebben en nu de Hells Angels naar de kroon willen steken. Het zou gaan om 2000 leden.

1. Hells Angels
Over deze club staat al genoeg op deze pagina.

Slotwoord
Onschuldig tot je schuldig bent bevonden. Maar de beeldvorming rond de Hells Angels heeft ze een slecht imago bezorgd. De aanstelling van Uneputty tot president, de interviews, de open dagen en de weinige incidenten wekken de indruk dat het imago wordt opgepoetst. Justitie heeft een gevoelige nederlaag geleden, de 81 denken dat er daardoor extra op ze wordt gelet.
Leden melden dat ze tot vervelends toe worden gevolgd en dat telefoons worden afgetapt. De tijd zal leren waar de Hells Angels naar toe gaan en of de gemeente over de brug komt.

Speciale vermelding 01: Nomads
Deze aan de Hells Angels gelieerde motorgroep zou volgens sommigen bestaan uit 'one percenters' maar omdat er nooit veroordelingen zijn geweest mag dat betwijfelt worden. In Nederland is een Nomads club uit Limburg opgeheven nadat er een incident had plaatsgevonden waarbij enkele leden de dood vonden.
Over de precieze toedracht is niets bekend omdat niemand praatte.

In Duitsland zijn er ook chapters van de Nomads. Gezegd wordt dat het vaak gaat om rivaliserende motorbendes die de Hells Angels in de weg zitten. Ze worden dan 'ingelijfd' maar niet als Hells Angels betitelt maar als Nomads.

Sommige Nomads zouden trots zijn op hun imago 'one percenters' te zijn maar officieel is dit natuurlijk niet. Nomads worden ook wel de Filthy Few genoemd, zie eerder op deze pagina voor een uitleg.

Speciale vermelding 02: Satudarah
Ik hoorde voor het eerst van deze motorclub toen de Amsterdamse politie op zaterdag 30 juli te maken kreeg met twee vreemde voorvalletjes waarvan men zich afvraagt of ze niet wel heel erg nadrukkelijk met elkaar in verband zouden staan.
De Hells Angels verzamelden zich in het centrum van Amsterdam, naar eigen zeggen hadden ze 'bezoek' van wat collega's die de stad wilden zien. Maar tegelijkertijd verzamelden zich in een café in Amsterdam-Zuid een kleine zestig leden van motorclub Satudarah. Deze van oorsprong Molukse club bestaat niet meer alleen uit Molukkers, zogenaamde 'kampers' zouden zich massaal hebben aangesloten.

De politie was van tevoren op de hoogte van de komst van de twee MC's en had uit voorzorg veel manschappen paraat gehouden die toch al in de stad waren vanwege de wedstrijd Twente-Ajax om de Johan Cruyffschaal. Ook werd er een helikopter ingezet. Op en rond het Leidseplein was het een gezellige boel maar in de Scheldestraat moest de ME optreden toen leden van Satudarah geen gehoor gaven aan de sommatie de stad te verlaten. Dergelijke preventieve acties zijn in Amsterdam geoorloofd.
Toen het meubilair van een aantal café's door de lucht vloog en er flessen richting de opgetrommelde ME'ers werden gegooid pakte de politie alle 56 aanwezige leden van de MC op en bracht ze over naar het bureau.

Toen voorman Daniel Uneputty van de Hells Angels gevraagd werd naar de reden van zijn aanwezigheid en de komst van Satudarah zei hij dat hij met wat vrienden aan de bitter lemon zat (het is algemeen bekend dat hij geen alcoholische dranken nuttigt.)
Van een confrontatie met Satudarah wist hij niets en de vermeende rivaliteit wordt door de pers opgeklopt. De verschillen kunnen uitstekend onderling worden opgelost.

Van de Amsterdamse onderwereld zijn veel namen bekend, zelfs bij het grote publiek. Ik heb een lijst gemaakt waarop soms geen achternaam vermeld staat omdat ik die dan nergens anders heb aangetroffen. Als de achternaam wel al ergens op het Internet staat heb ook ik de achternaam erij gezet.
AMSTERDAMSE ONDERWERELD

BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER

Gratis Mokums.nl e-mailadres

Je kunt een e-mailadres aanvragen bij Mokums.nl. Je kiest zelf een wachtwoord. Daarna kun je via webmail anderen mailen maar dus ook je mail lezen. Als je liever je mail door wilt laten sturen kan dat ook.

Je geeft mij je eigen e-mailades op en ik zorg ervoor dat alles wat naar jouw Mokums.nl adres wordt gestuurd direct in je eigen prive e-mailbox thuis terechtkomt.

Gratis? Ja, gratis!

>>> ...Je eigen Mokums.nl e-mailadres, het kost niets...

in 't Huisie Bijzonder Wat te zien/ doen? Muziek Geschiedenis Evenementen Crimininaliteit Rondom de stad
JOPIE LOOS 9 straatjes ArenA Accordeon Aardappeloproer Canal Parade Baantjer Amstel
INGEZONDEN 10e straatje Bioscopen André Hazes Aletta Jacobs Grachtenrace Bargoens Bakkum
LINKS Ajax Brouwerijen Artiesten Anne Frank Hartjesdagen Bomaanslag Bloemenveiling
NIEUWSBRIEF Amsterdammertjes Buurten Beste zanger Bredero Jordaanfestival Bram Moszkowicz Fietsen
WEBRING Begijnhof Condomerie Danny de Munk Bijlmermeer Koninginnedag Kees Houtman Kaasmarkt
Bruggen Entertainment Draaiorgels Diamanten Koopzondag Dino Soerel Markermeer
Mokums Carré Gevels Dries Roelvink Domela Nieuwenhuis Marathon Driehoek Muiderslot
AT5 Centraal Station Gevelstenen Drukwerk Henri Polak Sail Gerard Spong Pampus
Bekenden Coffeeshops Gokje wagen Henk Poort Hippies Sinterklaas Haring Arie Stadsstranden
Burgemeester Daklozenkrant Hofjes Henk van Mokum Hongerwinter Trouwlocaties Holleeder Volendam
Dialect De barbier Kerken Hoesjes Jan Schaefer Uitmarkt Jakkie Stroek Zaanse Schans
Het Parool Duivelseiland Kinderboerderijen Johnny Jordaan Jodenjacht Oscar Hammerstein Zandvoort
Humor Etymologie Krul (pisbak) Koos Alberts Kasteel van Aemstel Café's Pistolen Paultje
Nachtburgemeester Gay Amsterdam Markten Leen Jongewaard Koopmansboek 2 Zwaantjes Politie Vervoer
Lommerd Grachten Massages Leo Fuld Lieverdje In 't Aepjen RaRa Auto
NZ-Lijn Heineken Musea Paar apart Michiel de Ruyter Baantjer café Red Light Fiets
Producten Hells Angels Paleis Parels Minirok De 3 Fleschjes Rinus Vet Fietstaxi
Stadsdelen Herman Brood Parken Ramses Shaffy Multatuli De Druif Stanley Hillis Jachthaven
Stopera Jacob Hooy Pleinen René Riva Niod De Dokter Steve Brown Lopend
Straatnamen Johan Cruijff Poorten Robert Long Nostalgie 't Hooischip Willem Endstra OV
Tante Betje Kerkorgels Poptempels Rooie Sien OS 1928 De Jordaan Yab Yum Schiphol
Theo van Gogh Kraken PTA Smartlappen Over Amsterdam 't Mandje Zwarte Joop Taxi
Typisch Mokum Majoor Bosshardt REM eiland Straatmuziek Paleis voor Volksvlijt De Ooievaar Witkar
Mata Hari Rondvaart Tante Leen Palingoproer Papeneiland
Mijn plekkies Max Tailleur Schaatsen Tante Na Rembrandt Rooie Nelis De grote vier (of 5) Eten uit Mokum
Beethovenstraat Oorlam Sluizen Ton van Duinhoven Stadsbranden Wijnand Fockink Mulisch (H.) Broodje bal
Boekenwinkels Plat praten Stadswandeling Truce Speyck Stadswapen De Wildeman Reve (G.) Broodje Boljeri
Bosplan Simon Carmiggelt Straatkunst Willeke Alberti Trams Wolkers (J.) Broodje halfom
DeLaMar Truus Trompert Tatoeages Willy Alberti Video's Diversen Hermans (W.F.) Broodje kroket
Elandsgracht Vondelpark Theaters Wim Sonneveld VOC Auto ellende Hella Haasse Broodje mokum
Gemeente archief Walletjes Trouwlocaties WIC Emigreren Cement
Haarlemmerstraat Werelderfgoed Tulpen Da's apart Joodse spelling Duivekater
Helmersbuurt Westertoren Vissen Carice van Houten Uit eten Jordaan museum Haringkie happen
Jordaan Wonen Wandelen Dubbelspion? Johannes van Dam Magisch-realisme Hete bliksem
Koffiehuizen Zeurkousen Zwemmen Gogomobiel Nieuw Amsterdam Joodse kippensoep
Nieuwmarkt Nieuw liefdesliedje Over hout Leverworst
Plantage Nozems Sterk merk werkt Mokumse luilakbol
Rapenburg Paleis Weemoed Verdwenen straen Ossenworst
Staalbuurt Wapen van A. Voor de lijn Stoofvlees
The Movies Wilhelm Hibbeln Voorkom katers Surinaams eten
Waterlooplein Wentelteefjes
Zuiderkerk Zeebonk
Ook 'n website? Ziekenhuizen Unieke winkeltjes Zoekertjes Canon van Amsterdam Evenementen Begraafplaatsen Draaiboek gemeente

WEBRING

copyright 2023 MokumsNL