Een opvallend bericht in de krant van dinsdag 16 augustus 2011, of misschien toch ook weer niet.
AMSTERDAM
Een vrouw heeft ernstige brandwonden opgelopen toen zij met een aantal vriendinnen marshmallows aan het
roosteren was. Toen het vuur temperde spoten de dames een vloeibare brandstof op de barbecue die direct
vlam vate en een enorme steekvlam teweegbracht.
Een van de vrouwen liepen ernstige brandwonden op.
Op zich komt dit vaak voor, ondanks dat er zo vaak gewaarschuwd wordt geen brandbare vloeistof te gebruiken
bij een barbeque. Tijd voor een lesje.
Hoe steek je een barbecue goed aan?
Een houtskool barbecue aansteken lijkt een werkje voor een specialist, niets is minder waar natuurlijk, maar
toch maar even een paar tips.
De kooltjes moeten niet in de fik staan, dan verschroeit je vlees maar zijn de blokjes ook zo weggebrand. De
kooltjes moeten smeulen. Je hebt echter stukjes houtskool en briketten en daar zit hem gelijk de clue. Als je
wat stukjes houtskool op de bodem legt en daartussen wat aanmaakblokjes die je aansteekt laat je dat twee
minuten zijn gang gaan, dan leg je er briketten op maar wel zo dat het vuur zuurstof krijgt dus gooi het niet
gelijk vol. Verdeel de briketten gelijkmatig.
Na tien minuten leg je nog wat briketten daar bovenop en klaar ben je. De boel gaat smeulen en na een half
uur kun je gaan cremeren. Maar let op, als je vlees niet goed gaar is (zeker kip) wordt het kreperen en
snel en frequent toiletteren. Probeer het vlees dus zo lang mogelijk gekoeld te houden.
Vlees bereiden
Als je wat olijfolie, zout en peper door het vlees doet dan hoef je daar niet meer mee te modderen en
brand je vlees niet snel aan en is het gelijk op smaak.
Keer het vlees regelmatig want het gaart vanzelf. Dat vlees van die mooie zwarte grilstreepjes heeft zegt
niet dat het vlees gaar is.
Happy grils!
Hieronder nog een happy girl en happy guy.
Cacao komt oorspronkelijk uit het noordelijke gedeelte van Zuid-Amerika, Mexico, Venezuela, Brazilië, dat
soort landen. De warmte en hoge vochtigheidsgraad creëeren een optimaal klimaar voor de cacaoboom wat
eigenlijk geen boom is maar een struik, maar door zijn hoogte (gemiddeld zes meter) eerder een boom dan een
struik lijkt.
Voor zover ik na heb kunnen gaan is de benaming cacao al tweeduizend jaar in gebruik. De cacaobonen die aan de
struiken groeien zijn lange tijd zeer waardevol geweest omdat ze zeldzaam waren, ze werden gebruikt als
betaalmiddel.
>>> CHOCOLADE
Geen Website?Voor kleine bedrijven in Amsterdam heb ik een totaalproduct, ik maak persoonlijk met u goede en eerlijke afspraken voor een succesvolle website.Wat En Waar?De JordaanMokumsMataglap - knettergekHeuler - meeprater Mansjen - geld ophalen Jeremiade - oeverloos gezeur Kaskenade - druk maken om niets, ophef >>> PLAT AMSTERDAMS <<< Wat blaadjesHappy Endingniet en wel wat je denkt Parkeerplaats Amsterdam niet echt eenvoudig Oudste huis van de stad is dat wel zo? Keizerskroon Rood, blauw of toch goud? De Lommerd snel geld lenen Nieuwsbrief schrijf je gratis in |