Dorpje in hartje stad Mail Jopie Loos Tumblr 4 Mokums in Englsih Googl+ Mokums op Twitter Videos Amsterdam Mokums op Instagram Deurmat


Met 't Gasthuys heb ik een 'haat liefde verhouding'. Het viel nog wel eens tegen en dat vind ik zo jammer omdat ik het hier erg leuk vind.
Laat ik eerst eens door mijn ergernissen wandelen.

Maandag en dinsdag
Links laten liggen, helaas is het me te vaak overkomen dat het eten niet goed was, de prak lijkt van de vorige dag te zijn opgewarmd. Het personeel heeft er ook steevast minder zin in, zo aan het begin van de week lijkt alles hier weer op gang te moeten komen. Jammer, maar zeker als je met gasten bent en tweemaal een deceptie hebt gehad durf je het niet meer aan.

Woensdag
Vroeg komen, wij hoorden van iemand met een groep van twaalf man dat ze om vijf voor negen waren weggestuurd. De boodschap was 'de keuken sluit om negen uur, dat is al jaren zo'. Huhh? Nou goed, maar de ober bleek toch de beroerdste niet, zo leek het. Hij wist de kok die avond over te halen voor de groep een voor- of hoofdgerecht (beiden was uitgesloten) op tafel te toveren.
Dat dat volledig de soep in ging was jammer, temeer het merendeel van deze groep in Amsterdam woont en niet snel meer terug zal keren.

Donderdag
Goed te doen, ik zal een keer dikke pech hebben gehad, de koks hadden ruzie en de biefstukken vlogen letterlijk het raam uit. De ober verontschuldigde zich en zei ons "de koks hebben ruzie, het kan nog even duren".
Het eten was die avond slecht, er klopte werkelijk niets van, maar andere donderdagen dat ik hier gegeten heb was het gewoon prima.

Vrijdag, zaterdag en zondag
Het kan verkeren met de drukte, als het erg druk is merk je snel dat de koelkast te klein is want niet alles is voorradig. Niet erg, vind ik zelf.
Wat ik minder prettig vind is dat het vlees wel eens wordt voorgebakken, vermijd dan de biefstuk want je zolen onder je schoenen zijn smakelijker. Kipsaté en een hamburger zijn hier altijd veilige keuzes.

Op een zaterdag overkwam mij dit
Wij eten hier dus al zo'n 25 jaar, ik denk gemiddeld zes keer per jaar. Ik laat me niet afschrikken door een keer een tegenvaller of personeelslid dat er even geen zin in heeft maar deze dag sloeg werkelijk alles.
Ik loop om vijf uur binnen en vraag om een tafel voor rond acht uur, mag eerder of later zijn of we wachten als we er eenmaal zijn, we zijn flinke drinkers en nooit gehaast. Maar reserveren kon niet, "er is vast wel een plekje en anders is er snel iets vrij", zo zegt het meisje achter de bar.

Daar ging wel iets aan vooraf. Wij kwamen binnen met zijn tweëen, stonden zeker vijf minuten aan de bar te wachten maar er gebeurde niets, vervolgens riepen we het meisje achter de bar die ons toesnauwde: "ik ben bezig, kom er zo aan". Ze was helemaal niet bezig met klanten maar met een paar koppen koffie die voor de koks bestemd waren want die gingen het liftje in naar boven.
Vervolgens ging ze andere mensen helpen waarop we weer vroegen of we iets konden vragen. Zichtbaar geîrriteerd kregen we het negatieve antwoord op onze vraag.

Dus om half negen gingen wij er langs, door niets of niemand geremd want doorgaans is het hier gezellig en goed. Maar eenmaal binnen zit het meisje van 's middags zelf aan de bar, een jongen die wij evenmin kennen staat achter de bar. Wij vragen om de tafel die leeg is maar dat kan niet, die is voor zes personen en wij waren maar met vier.
Ok, daar kan ik me nog wat bij voorstellen. Maar het alternatief was in de loft, dat is twee hoog achter, je moet er drie trappen voor op. Het is er erg benauwd en uit ervaring weten we dat je daar traag geholpen wordt, ze zien je over het hoofd dus als je wat wilt drinken moet je zelf naar beneden lopen of bellen met de bar met je mobiele telefoon (echt waar, is ons overkomen.) Geen optie dus.

We vragen aan de jongen of hij niets anders heeft, "nee". Hij voegt er aan toe "dan maar niet". Zo van, graag of niet. Geen aanbod om even aan de bar te wachten, niets van dat al. Ze hebben duidelijk geen trek in mensen die om negen uur nog uitgebreid komen drinken en tafelen.
Enigszins herkenbaar want doordeweeks kun je hier ook niet meer terecht om die tijd maar in het weekend?

Toen we de deur uitliepen zeiden we tegen elkaar dat dit toch uiterst onvriendelijk was en vreemd want negen uur is toch niet zo idiote tijd om wat te eten, waarop het juffie van 's middags, die ons blijkbaar hoorde, toesnauwde "that's the way I am".

We zeiden maar niets terug en gingen naar Carels III, minstens net zo leuk, altijd goed eten maar ook steevast druk. Eenmaal binnen kregen we van een uiterst vriendelijk meisje binnen vijf minten een prima tafel. Twee uur later en 170 euro lichter hadden we toch nog een mooie en gezellige avond.
Maar bij het Gasthuys houden we het voorlopig voor gezien, als het personeel er al geen zin in heeft dan houdt het wat ons betreft wel een keertje op. Jammer.

Wel hebben we Hans nog een mailtje gestuurd met het advies er eens een spion neer te zetten om te kijken wat zijn ervaring is. Antwoord hoeven we niet, we gaan er over een jaartje nog wel eens kijken, ongetwijfeld is het personeel dan weer anders want dat is wel een feit, je kan niet aan het personeel gewend raken want die houden het er niet lang uit.
Ach, als het eten goed is en je vriendelijk wordt geholpen is dat hetgeen waarvoor je komt.

2013

We hebben hier inmiddels weer een aantal maken wat gedronken, soms wat gegeten. Lekker buiten met een flesje wijn en wat brood en bittergarnituur kan ook gezellig zijn en meer dan genoeg, maar helaas troffen wij het weer een keer slecht. Het altijd zo lekkere brood was vervangen door oppiepbroodjes die ook nog eens te warm waren toen ze met een bot mes werden gesneden, je kent dat wel, dat volledig in elkaar gezakte brood.
De daghap was er om zeven uur al niet meer, maar ook de vegetarische wrap niet, omdat de biefstuk hier doorgaans niet lekker is bleef er niet veel anders over dan de hamburger of kipsaté want de kaasfoncue is van de kaart afgevoerd, niet echt wat je wil als je met gasten bent. In tegenstelling tot vroeger was het niet druk, en dat voor een vrijdag, gek. Of toch niet? Het is er niet duur, maar de kwaliteit is echt naar beneden bijgesteld en er werken duidelijk geen koks meer maar opwarmers. Wat 't Gasthuys nu op tafel zet is uit de categorie snackbar, dat kan iedereen maar daarvoor hoef ik niet naar 't Gasthuys.
Jammer en onnodig.

BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER

Plantagebuurt

Het verzetsmuseum rijgt de bezetting, het verzet, de bevrijding en Nederlands -Indië fraai aaneen met beeld en geluid maar ook met unieke objecten. Een aantal overlevenden van de holocaust vertellen via beeldschermen hun verhaal.

Mijn ervaring was dat ik er langer wilde blijven dan dat ik tijd had, meestal vlieg ik in een uurtje door een museum.

>>> .....lees hier meer over de Plantagebuurt.....

in 't Huisie Bijzonder Wat te zien/ doen? Muziek Geschiedenis Evenementen Crimininaliteit Rondom de stad
JOPIE LOOS 9 straatjes ArenA Accordeon Aardappeloproer Canal Parade Baantjer Amstel
INGEZONDEN 10e straatje Bioscopen André Hazes Aletta Jacobs Grachtenrace Bargoens Bakkum
LINKS Ajax Brouwerijen Artiesten Anne Frank Hartjesdagen Bomaanslag Bloemenveiling
NIEUWSBRIEF Amsterdammertjes Buurten Beste zanger Bredero Jordaanfestival Bram Moszkowicz Fietsen
WEBRING Begijnhof Condomerie Danny de Munk Bijlmermeer Koninginnedag Kees Houtman Kaasmarkt
Bruggen Entertainment Draaiorgels Diamanten Koopzondag Dino Soerel Markermeer
Mokums Carré Gevels Dries Roelvink Domela Nieuwenhuis Marathon Driehoek Muiderslot
AT5 Centraal Station Gevelstenen Drukwerk Henri Polak Sail Gerard Spong Pampus
Bekenden Coffeeshops Gokje wagen Henk Poort Hippies Sinterklaas Haring Arie Stadsstranden
Burgemeester Daklozenkrant Hofjes Henk van Mokum Hongerwinter Trouwlocaties Holleeder Volendam
Dialect De barbier Kerken Hoesjes Jan Schaefer Uitmarkt Jakkie Stroek Zaanse Schans
Het Parool Duivelseiland Kinderboerderijen Johnny Jordaan Jodenjacht Oscar Hammerstein Zandvoort
Humor Etymologie Krul (pisbak) Koos Alberts Kasteel van Aemstel Café's Pistolen Paultje
Nachtburgemeester Gay Amsterdam Markten Leen Jongewaard Koopmansboek 2 Zwaantjes Politie Vervoer
Lommerd Grachten Massages Leo Fuld Lieverdje In 't Aepjen RaRa Auto
NZ-Lijn Heineken Musea Paar apart Michiel de Ruyter Baantjer café Red Light Fiets
Producten Hells Angels Paleis Parels Minirok De 3 Fleschjes Rinus Vet Fietstaxi
Stadsdelen Herman Brood Parken Ramses Shaffy Multatuli De Druif Stanley Hillis Jachthaven
Stopera Jacob Hooy Pleinen René Riva Niod De Dokter Steve Brown Lopend
Straatnamen Johan Cruijff Poorten Robert Long Nostalgie 't Hooischip Willem Endstra OV
Tante Betje Kerkorgels Poptempels Rooie Sien OS 1928 De Jordaan Yab Yum Schiphol
Theo van Gogh Kraken PTA Smartlappen Over Amsterdam 't Mandje Zwarte Joop Taxi
Typisch Mokum Majoor Bosshardt REM eiland Straatmuziek Paleis voor Volksvlijt De Ooievaar Witkar
Mata Hari Rondvaart Tante Leen Palingoproer Papeneiland
Mijn plekkies Max Tailleur Schaatsen Tante Na Rembrandt Rooie Nelis De grote vier (of 5) Eten uit Mokum
Beethovenstraat Oorlam Sluizen Ton van Duinhoven Stadsbranden Wijnand Fockink Mulisch (H.) Broodje bal
Boekenwinkels Plat praten Stadswandeling Truce Speyck Stadswapen De Wildeman Reve (G.) Broodje Boljeri
Bosplan Simon Carmiggelt Straatkunst Willeke Alberti Trams Wolkers (J.) Broodje halfom
DeLaMar Truus Trompert Tatoeages Willy Alberti Video's Diversen Hermans (W.F.) Broodje kroket
Elandsgracht Vondelpark Theaters Wim Sonneveld VOC Auto ellende Hella Haasse Broodje mokum
Gemeente archief Walletjes Trouwlocaties WIC Emigreren Cement
Haarlemmerstraat Werelderfgoed Tulpen Da's apart Joodse spelling Duivekater
Helmersbuurt Westertoren Vissen Carice van Houten Uit eten Jordaan museum Haringkie happen
Jordaan Wonen Wandelen Dubbelspion? Johannes van Dam Magisch-realisme Hete bliksem
Koffiehuizen Zeurkousen Zwemmen Gogomobiel Nieuw Amsterdam Joodse kippensoep
Nieuwmarkt Nieuw liefdesliedje Over hout Leverworst
Plantage Nozems Sterk merk werkt Mokumse luilakbol
Rapenburg Paleis Weemoed Verdwenen straen Ossenworst
Staalbuurt Wapen van A. Voor de lijn Stoofvlees
The Movies Wilhelm Hibbeln Voorkom katers Surinaams eten
Waterlooplein Wentelteefjes
Zuiderkerk Zeebonk
Ook 'n website? Ziekenhuizen Unieke winkeltjes Zoekertjes Canon van Amsterdam Evenementen Begraafplaatsen Draaiboek gemeente

WEBRING

copyright 2023 MokumsNL