Een goed hotel, lastiger dan het lijkt Mail Jopie Loos Tumblr 4 Mokums in Englsih Googl+ Mokums op Twitter Videos Amsterdam Mokums op Instagram Deurmat


Als je niet veeleisend bent of weinig budget hebt zijn je verwachtingen niet hoog. Maar wat als er beestjes in je bed lopen die toch echt niet van jou zijn? Dan wordt het leven ineens een stuk Hotel Amsterdam onaangenamer.

Sterren of ketens?
Huhhh? Ja, de vraag is, moet je op de sterren letten die een hotel gekregen heeft of kun je beter een hotel boeken dat bij een (inter-) nationale hotelketen is aangesloten? Je uiteindelijke keuze wordt meestal bepaald door de prijs, althans, dat geldt voor de meeste mensen. Je pakt je laptop of je duikt een Internetcafé in of je bereid je thuis goed voor. Je speelt de consumentenman en zoekt de beste deal.
Er zijn aanbieders genoeg.

Maar wat als je ergens bent neergestreken, totaal geen voorwerk hebt gedaan en geen zin hebt om onder een brug te gaan slapen of de kartonnen dozen op zijn. Je stapt met goede moed een moderne herberg binnen en treft er een vriendelijk persoon achter de balie aan. Het eerste begin is altijd goed, mits je dit een vertrekpunt vindt.
Ik zou zeggen, kijk op de gevel of het hotel op de een of andere manier aangesloten is bij iets dat even verder gaat dan alleen het adres van het hotel zelf. Tien tegen een dat je een redelijke keus maakt als een hotel tot een keten behoort.

Uitzicht of gezicht
Naarmate het uitzicht verandert transformeert het personeel mee. Als je een fraai uitzicht wilt, laten we zeggen, het beeld van Rembrandt, dan hangt de prijs van je kamer af van de bui van de hotelier. Komt er een credit-card aan te pas of wordt je ingeschat als een 'niet contant betalende' dan schiet de prijs ook door het dak.
Maar zodra je wat verder van het centrum afgaat zal je uitzicht wat minder fraai zijn, dat heeft zo zijn positieve uitwerking op de benadering van het personeel. Een goed voorbeeld hiervan is het Mövenpick hotel dat bekend staat om zijn vriendelijke personeel. Het uitzicht over de haven vinden velen prettig, anderen worden er zeeziek van. Maar het blijft een van de toppers in Mokum.

Veel hotels zijn in handen van buitenlanders, ik kan het mooier zeggen maar ik vind er niets mis mee om dingen te benoemen zoals ze zijn. De Pakistani, Turken en Egyptenaren die een hotel runnen maken de accomodatie soms wel heel erg authentiek aan waar hun eigen roots liggen.
Dat geldt absoluut niet voor iedereen maar er is een zekere trend waarneembaar. Daarom zeg ik, neem een hotel dat is aangesloten bij een keten.

Het slechtste hotel van Amsterdam
U weet, ik roep nooit zomaar wat, ik kijk wel uit. Zeker als je het ook nog eens op je website zet moet je zorgvuldig te werk gaan. Er is onderzoek gedaan naar de beste en slechtste hotels van Amsterdam, Powned (de televisiezender, inderdaad) nam de proef op de som en liet zien dat de Nederlandse hotelclassificatie uitverkiezing van hotel tot 'op een na slechtste van Europa' misschien wel een terechte is. Straks meer hierover.
Maar wat dan met Brinker?

Hotel Brinker, een aparte vermelding waard
Hans Brinker is een budget hotel. Het voerde in tal van landen campagne om klanten te trekken met de kreet 'slechtste hotel ter wereld'.
En het werkte, men wilde massaal controleren of dat ook werkelijk zo was. En dat het allemaal best wel meevalt is een feit. Misschien is dit hotel qua prijs een kwaliteit wel het beste hotel ter wereld.

Noot: afhankelijk van je verwachtingen en het geld wat je ter beschikking hebt maak je je keuze. Ik verblijf liever twee nachten in een goed hotel dan een week in een budget hotel maar dat heeft alles te maken met de nachtrust die ik nodig heb.
Zo maakt iedereen zijn eigen afweging. Daarom ook is een advies van Jopie totaal overbodig.

Wanneer is een hotel goed of slecht, waar wordt met name op gelet?
Ontbijt
In bijna alle gevallen vinden we het ontbijt te duur voor wat je krijgt. Of er is weinig, of de kwaliteit laat te wenzen over, het is oud (of koud) of het is wel goed maar reteduur.

Geluid
De deuren van hotels klappen als een mokerslag dicht maar ook de liftdeuren zorgen vaak voor ergernis. Tot overmaat van ramp zijn er dan ook nog de nachtbrakers die menen midden in de nacht lallend door de gangen van het hotel te moeten donderjagen.

Grootte en het comfort van de kamer
Onlangs sliep ik met Carrie in een een-persoonskamer in Barcelona, althans, dat vonden wij. Dat het bed zich verhield tussen een een- en een tweepersoonsbed en de prijs ook stevig was hadden we geen moment de indruk dat de zes vierkante meter riant was.
Dit is voor veel hotelgasten een puntje, de kamer is vaak te klein.

Higiëne
Persoonlijk vind ik dit ergernis nummer een. Zo trof ik een keer een kamer met tapijt in de badkamer. Zie je het voor je? Mannen 'spetteren' altijd, en daar sta jij dan een dag laer met je blote poten in.
Om over de opgestreken maar niet gewassen lakens maar niet te spreken, ook dat heb ik wel eens meegemaakt. Maar gemiddeld genomen is de properheid ergenernis nummer drie voor de gemiddelde hotelgast.

Sterren kloppen niet
Waar komt die onzin vandaan dat een vier-sterren hotel beter zou zijn dan een drie-sterren? Soms denk je dat een hotel meer verdient dat die ene ster die ze hebben maar net zo vaak vraag je je af hoe men in vredesnmaa aan drie sterren is gekomen.
Het verwachtingspatroon op basis van de sterrenaanduiding valt vaker tegen dan mee.

Service
Het bediendend personeel verdiend dikwijls weinig en dus ook gelijk maar niet zo dienend. Mag ik het zo uitdrukken? Een trend die over de gehele wereld wel opgaat. Toch verwachten we vaak wat vriendelijkheid voor je dure centen want een hotel dat tegenvalt is eigenlijk altijd 'te duur'.
Ik merk wel dat er één ding is wat overal werkt: fooi. Vooral in hotels krijg je veel gedaan als je de eerste persoon die je tegenkomt een paar euro toestopt.

Slechtste hotels van Europa
Lijstjes zijn heerlijk, maar oh zo persoonlijk. Je kunt niet zeggen dat een hotel slecht is als je tien euro betaalt. Toch komen een paar landen en steden er steevast slecht vanaf als je de verschillende onderzoeken op elkaar legt.
Engeland en Turkye komen Europees gezien slecht weg. Ga je naar steden kijken dan is Londen de klos maar Amsterdam komt ook als zeer matig uit de bus. Bijna alle hotels zijn of te duur of te slecht. Maar weinigen vinden dat er een juiste prijs/ kwaliteit is.

Hotel Y boulevard in Amsterdam is als slechtste hotel van Amsterdam bestempeld. Powenieuws nam de proef op de som. Op televisie konden we de resultaten zien van een steekproef, walgelijk. In twee Beste hotel Amsterdam andere onderzoeken zag ik Hotel de Lantaerne voorbij komen.
Schande dat hotelondernemers in Amsterdam onze gasten slecht behandelen of zou de directie thuis ook zo leven?

Het beste hotel van Amsterdam
Ik dacht altijd dat Krasnapolsky of het Amstel tot de allerbeste hotels behoorden van de stad en stuivertje wisselden als het om de koppositie ging, niets is minder waar, ze staan niet eens in de top tien. Steevast op de eerste plek schijnt Grand Hotel Amrath te staan.
Een aantal andere hotels uit de top tien zijn:
>>> The Convent Hotel
>>> Radisson SAS Hotel
>>> Eden Hotel
>>> Park Plaza Vondelpark

Gezegd moet worden dat het dus om een totaalplaatje gaat. Zelfs het parkeren kan voor sommigen een grote spelen bij de keuze.

Ik raad aan niet in hartje centrum te boeken en in ieder geval een hotel uit een keten te nemen. Veel hotelvergelijkingssites hebben een beoordeling door gasten opgenomen die doorgaans betrouwbaar is omdat hoteleigenaren er zelf niet kunnen posten.

BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER

Brand in chemische fabriek

Installatie met aan- en afvoer via buitenroosters
Het kan zijn dat u in een ouder huis woont maar dat er wel een installatie aanwezig is om luchtjes in huis af te voeren. In een aantal gevallen wordt er ook lucht aangevoerd. Die lucht komt van buiten.

In zo'n geval moet u bij een oproep van de gemeente om ramen en deuren te sluiten ook de mechanische ventilatie afzetten. Als u nu niet weet hoe u dat kunt doen: BEL UW VERHUURDER OM UITLEG!

>>> Brand chemische fabriek Amsterdam

in 't Huisie Bijzonder Wat te zien/ doen? Muziek Geschiedenis Evenementen Crimininaliteit Rondom de stad
JOPIE LOOS 9 straatjes ArenA Accordeon Aardappeloproer Canal Parade Baantjer Amstel
INGEZONDEN 10e straatje Bioscopen André Hazes Aletta Jacobs Grachtenrace Bargoens Bakkum
LINKS Ajax Brouwerijen Artiesten Anne Frank Hartjesdagen Bomaanslag Bloemenveiling
NIEUWSBRIEF Amsterdammertjes Buurten Beste zanger Bredero Jordaanfestival Bram Moszkowicz Fietsen
WEBRING Begijnhof Condomerie Danny de Munk Bijlmermeer Koninginnedag Kees Houtman Kaasmarkt
Bruggen Entertainment Draaiorgels Diamanten Koopzondag Dino Soerel Markermeer
Mokums Carré Gevels Dries Roelvink Domela Nieuwenhuis Marathon Driehoek Muiderslot
AT5 Centraal Station Gevelstenen Drukwerk Henri Polak Sail Gerard Spong Pampus
Bekenden Coffeeshops Gokje wagen Henk Poort Hippies Sinterklaas Haring Arie Stadsstranden
Burgemeester Daklozenkrant Hofjes Henk van Mokum Hongerwinter Trouwlocaties Holleeder Volendam
Dialect De barbier Kerken Hoesjes Jan Schaefer Uitmarkt Jakkie Stroek Zaanse Schans
Het Parool Duivelseiland Kinderboerderijen Johnny Jordaan Jodenjacht Oscar Hammerstein Zandvoort
Humor Etymologie Krul (pisbak) Koos Alberts Kasteel van Aemstel Café's Pistolen Paultje
Nachtburgemeester Gay Amsterdam Markten Leen Jongewaard Koopmansboek 2 Zwaantjes Politie Vervoer
Lommerd Grachten Massages Leo Fuld Lieverdje In 't Aepjen RaRa Auto
NZ-Lijn Heineken Musea Paar apart Michiel de Ruyter Baantjer café Red Light Fiets
Producten Hells Angels Paleis Parels Minirok De 3 Fleschjes Rinus Vet Fietstaxi
Stadsdelen Herman Brood Parken Ramses Shaffy Multatuli De Druif Stanley Hillis Jachthaven
Stopera Jacob Hooy Pleinen René Riva Niod De Dokter Steve Brown Lopend
Straatnamen Johan Cruijff Poorten Robert Long Nostalgie 't Hooischip Willem Endstra OV
Tante Betje Kerkorgels Poptempels Rooie Sien OS 1928 De Jordaan Yab Yum Schiphol
Theo van Gogh Kraken PTA Smartlappen Over Amsterdam 't Mandje Zwarte Joop Taxi
Typisch Mokum Majoor Bosshardt REM eiland Straatmuziek Paleis voor Volksvlijt De Ooievaar Witkar
Mata Hari Rondvaart Tante Leen Palingoproer Papeneiland
Mijn plekkies Max Tailleur Schaatsen Tante Na Rembrandt Rooie Nelis De grote vier (of 5) Eten uit Mokum
Beethovenstraat Oorlam Sluizen Ton van Duinhoven Stadsbranden Wijnand Fockink Mulisch (H.) Broodje bal
Boekenwinkels Plat praten Stadswandeling Truce Speyck Stadswapen De Wildeman Reve (G.) Broodje Boljeri
Bosplan Simon Carmiggelt Straatkunst Willeke Alberti Trams Wolkers (J.) Broodje halfom
DeLaMar Truus Trompert Tatoeages Willy Alberti Video's Diversen Hermans (W.F.) Broodje kroket
Elandsgracht Vondelpark Theaters Wim Sonneveld VOC Auto ellende Hella Haasse Broodje mokum
Gemeente archief Walletjes Trouwlocaties WIC Emigreren Cement
Haarlemmerstraat Werelderfgoed Tulpen Da's apart Joodse spelling Duivekater
Helmersbuurt Westertoren Vissen Carice van Houten Uit eten Jordaan museum Haringkie happen
Jordaan Wonen Wandelen Dubbelspion? Johannes van Dam Magisch-realisme Hete bliksem
Koffiehuizen Zeurkousen Zwemmen Gogomobiel Nieuw Amsterdam Joodse kippensoep
Nieuwmarkt Nieuw liefdesliedje Over hout Leverworst
Plantage Nozems Sterk merk werkt Mokumse luilakbol
Rapenburg Paleis Weemoed Verdwenen straen Ossenworst
Staalbuurt Wapen van A. Voor de lijn Stoofvlees
The Movies Wilhelm Hibbeln Voorkom katers Surinaams eten
Waterlooplein Wentelteefjes
Zuiderkerk Zeebonk
Ook 'n website? Ziekenhuizen Unieke winkeltjes Zoekertjes Canon van Amsterdam Evenementen Begraafplaatsen Draaiboek gemeente

WEBRING

copyright 2009/ 2010/ 2011/ 2012/ 2013/ 2014/ 2015/ 2016/ 2017/ 2018 MokumsNL