Pro'st Mail Jopie Loos Tumblr 4 Mokums in Englsih Googl+ Mokums op Twitter Videos Amsterdam Mokums op Instagram Deurmat


Netwerken is de shit

Van onze vaste verslaggever Stephanie Scholte
Netwerken schijnt er tegenwoordig bij te horen. Al eeuwen natuurlijk maar nu helemaal, wordt mij telkens benadrukt. Met de crisis kan niemand nog genieten van de luxe van werkzekerheid, zelfs niet met een vast contract in de pocket. Vooral freelancers hebben het zwaar, of ze nou 20 jaar werkervaring Netwerk borrel hebben of niet.

Het zijn moeilijke tijden en werkgevers begeven zich in een XL snoepwinkel van werkzoekenden. Daarom is netwerken nu belangrijker dan ooit. Een groot netwerk kan je potentiële klanten, nieuwe opdrachten en meer zekerheid opleveren. De crux is namelijk dat mond-op-mond reclame niet alleen het best werkt om een product te verkopen, maar ook om jezelf aan werk te helpen en te houden.

Een LinkedIn profiel met slechts 100 contacten stelt in deze tijden weinig meer voor. Om dit aantal op te krikken, moet je jezelf kunnen verkopen. Hiervoor is zelfs een term bedacht, personal branding, wat inhoudt dat je in feite een merk bent en je je 'ik' op de juiste manier in de markt moet positioneren. Als je vooruit wil komen in je carrière is het uiterst noodzakelijk een persoonlijke marketingstrategie te hebben.
Heb je deze nog niet? Dan is het hoog tijd om hier aan te werken.

Dit positioneren en vooruitkomen, doe je vooral door de juiste mensen te kennen en die juiste mensen kun je weer leren kennen door mensen te kennen die je met hen in contact kunnen brengen. Volg je me nog? Voordat deze mensen je echter verder willen helpen, moet je een gunfactor creëren en hen overtuigen van je kwaliteiten. Hiervoor moet je lullen, goed lullen.
En waar doe je dat? Op een netwerkborrel uiteraard!
Daar ontmoet je mensen die je totaal niet kent, maar die wel eventueel op termijn wat voor je kunnen betekenen. Dus op zo'n borrel moet je leuk, spontaan en sociaal zijn en ook wat te vertellen hebben, het liefst boeiende feitjes en veel marktkennis. Persoonlijk houd ik niet zo van dit soort gelegenheden. Ik houd wel van lullen (ik zie mijn omgeving al fanatiek ja knikken), maar niet met opzet en zeker niet met een doel dat ik moet behalen. En al helemaal niet als dat doel inhoudt dat ik op een schaal van 1 tot 10 in leukheid, intelligentie en verkooptalent driemaal een 10 moet hebben gescoord aan het einde van de avond. Daarbij krijg je natuurlijk dat je ook leuk moet blijven lachen en aandachtig moet luisteren naar mensen die je totaal niet kent en/of zichzelf alvast een 10 hebben gegeven op genoemde factoren.
Kortom, netwerkborrels? Niks voor mij!

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, afgelopen donderdag ben ik toch naar een netwerkborrel geweest en niet zomaar een netwerkborrel, maar eentje voor creatieven. Nou ben ik zelf zuinig creatief, maar ik zou het wel graag willen zijn. Daarnaast waren er een aantal redenen, die mij enthousiast maakten voor deze borrel. Ten eerste zouden er creatievelingen uit alle hoeken van de kunst- en communicatiesector komen en activiteiten plaatsvinden als dichtlezingen en andere kunstzinnige uitingen.

Met cultuur & communicatie als studieachtergrond, leek mij dit wel wat. Uiteindelijk waren er geen gedichten of andere uitingen, maar dat maakte het gelukkig niet minder leuk. Ten tweede had de borrel de aantrekkelijke naam Pro'st en kregen we consumptiemuntjes. Ten derde vond ie plaats in Bar22, een mooie en hippe bar in de Negen Straatjes.
En als laatste werd beloofd dat DJ Mixverstand een lekker plaatje zou draaien, met zo een naam kan het niet mis gaan. Al met al, als er geen zak aan zou zijn, was er op zijn minst gratis wijn (heerlijke sauvignon overigens! En dit is geen advertorial!), een leuke locatie en optie tot het wagen van een dansje. En zo ging ik.

In het begin was de opkomst een beetje ontmoedigend en werd de beloofde activiteit verlaat. Het mingle'en verliep wat stroef, maar ondertussen gleden de alcoholische versnaperingen naar binnen. Net op het moment dat ik dacht: 'nu moet er echt wat gaan gebeuren', werd de activiteit omgeroepen door organisator Bas van Teylingen: speeddaten! Mijn eerste reactie daarop: WTF SPEEDDATEN?! Gadverdarrie. Maar dan gaat de bel en loopt iedereen door elkaar.
Ik zie een andere verloren ziel met dezelfde reactie als ik staan en we lachen wat ongemakkelijk naar elkaar en ik begin dan toch maar een gesprek. Langer lachen naar elkaar maakt het immers ook maar vreemd. Dus ik vraag: 'hoi, ik ben Stephanie en wat doe jij?'. Fantastische zin uiteraard en ik wil al bijna weglopen als hij zegt: 'Ik ben Hans en ik doe voice-overs'. Dus ik denk: 'doet voice-overs? Is dat een beroep dan?' En hij vertelt en ik ben onder de indruk, dan gaat de bel en zoeken we allebei een volgend slachtoffer. Zo gaat dat een aantal rondes door en ik begin het leuk te vinden.

Aan het einde van de avond heb ik maar liefst drie voice-overs, copywriters, social media specialisten, regisseurs en zangers gesproken. Ik ga niet liegen: zoals bij voorbaat aangenomen zat daar ook zeker een enkele uitslover tussen. Dit maakte de avond echter afwisselend en amusant. Zelfgeilheid was hilarisch en leerzaam. Daarbij kan ik nu meepraten over de problemen bij het uitzenden van series waaruit de acteurs zijn overleden, jarenlange royalties voor het spelen van 5 akkoorden in een grote hit, de zware markt van winstbeluste uitgeverijen waarin tekstschrijvers leven en de problematiek rondom onder-water-filmen. Ik heb insights verkregen in werelden waarvan ik niet wist dat ze bestonden, tips opgepikt voor mijn nog te beginnen carrière, geleerd dat niemand uitslovers leuk vindt, gelachen en nieuwe vrienden gemaakt.
Een prachtige avond.

Pro'st vindt elke eerste donderdag van de maand plaats en iedere creatieveling die aan zijn netwerk wil knutselen of een bijdrage kan leveren aan andermans netwerk, is welkom. Ik ben er in ieder geval weer bij volgende keer!

Stephanie Scholte Twitter

Facebook pagina netwerk voor creatieven
BAR22

Wolvenstraat 22BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER
Rho hotel

In 1912 vestigde H. Drijfhout & Zn. zich aan de Nes 11, het ging de juwelier voor de wind want decennia eerder was de familie naar Amsterdam gekomen maar om de paar jaar werd er een groter pand gehuurd om uiteindelijk neer te strijken aan de Nes.


In 1927 trad de familie uit het bedrijf en kwam het in buitenlandse handen, maar er was onder 'Drijfhout' zo'n goede reputatie opgebouwd dat deze als handelsnaam werd gehandhaafd. En...de naam leeft voort want in Amsterdam zit nog altijd een juwelier die de naam Drijfhout in ere houdt, alleen heeft de familie er zelf dus al bijna honderd jaar niets meer mee te maken.

>>> ...meer over dit pand aan de Nes 5...

in 't Huisie Bijzonder Wat te zien/ doen? Muziek Geschiedenis Evenementen Crimininaliteit Rondom de stad
JOPIE LOOS 9 straatjes ArenA Accordeon Aardappeloproer Canal Parade Baantjer Amstel
INGEZONDEN 10e straatje Bioscopen André Hazes Aletta Jacobs Grachtenrace Bargoens Bakkum
LINKS Ajax Brouwerijen Artiesten Anne Frank Hartjesdagen Bomaanslag Bloemenveiling
NIEUWSBRIEF Amsterdammertjes Buurten Beste zanger Bredero Jordaanfestival Bram Moszkowicz Fietsen
WEBRING Begijnhof Condomerie Danny de Munk Bijlmermeer Koninginnedag Kees Houtman Kaasmarkt
Bruggen Entertainment Draaiorgels Diamanten Koopzondag Dino Soerel Markermeer
Mokums Carré Gevels Dries Roelvink Domela Nieuwenhuis Marathon Driehoek Muiderslot
AT5 Centraal Station Gevelstenen Drukwerk Henri Polak Sail Gerard Spong Pampus
Bekenden Coffeeshops Gokje wagen Henk Poort Hippies Sinterklaas Haring Arie Stadsstranden
Burgemeester Daklozenkrant Hofjes Henk van Mokum Hongerwinter Trouwlocaties Holleeder Volendam
Dialect De barbier Kerken Hoesjes Jan Schaefer Uitmarkt Jakkie Stroek Zaanse Schans
Het Parool Duivelseiland Kinderboerderijen Johnny Jordaan Jodenjacht Oscar Hammerstein Zandvoort
Humor Etymologie Krul (pisbak) Koos Alberts Kasteel van Aemstel Café's Pistolen Paultje
Nachtburgemeester Gay Amsterdam Markten Leen Jongewaard Koopmansboek 2 Zwaantjes Politie Vervoer
Lommerd Grachten Massages Leo Fuld Lieverdje In 't Aepjen RaRa Auto
NZ-Lijn Heineken Musea Paar apart Michiel de Ruyter Baantjer café Red Light Fiets
Producten Hells Angels Paleis Parels Minirok De 3 Fleschjes Rinus Vet Fietstaxi
Stadsdelen Herman Brood Parken Ramses Shaffy Multatuli De Druif Stanley Hillis Jachthaven
Stopera Jacob Hooy Pleinen René Riva Niod De Dokter Steve Brown Lopend
Straatnamen Johan Cruijff Poorten Robert Long Nostalgie 't Hooischip Willem Endstra OV
Tante Betje Kerkorgels Poptempels Rooie Sien OS 1928 De Jordaan Yab Yum Schiphol
Theo van Gogh Kraken PTA Smartlappen Over Amsterdam 't Mandje Zwarte Joop Taxi
Typisch Mokum Majoor Bosshardt REM eiland Straatmuziek Paleis voor Volksvlijt De Ooievaar Witkar
Mata Hari Rondvaart Tante Leen Palingoproer Papeneiland
Mijn plekkies Max Tailleur Schaatsen Tante Na Rembrandt Rooie Nelis De grote vier (of 5) Eten uit Mokum
Beethovenstraat Oorlam Sluizen Ton van Duinhoven Stadsbranden Wijnand Fockink Mulisch (H.) Broodje bal
Boekenwinkels Plat praten Stadswandeling Truce Speyck Stadswapen De Wildeman Reve (G.) Broodje Boljeri
Bosplan Simon Carmiggelt Straatkunst Willeke Alberti Trams Wolkers (J.) Broodje halfom
DeLaMar Truus Trompert Tatoeages Willy Alberti Video's Diversen Hermans (W.F.) Broodje kroket
Elandsgracht Vondelpark Theaters Wim Sonneveld VOC Auto ellende Hella Haasse Broodje mokum
Gemeente archief Walletjes Trouwlocaties WIC Emigreren Cement
Haarlemmerstraat Werelderfgoed Tulpen Da's apart Joodse spelling Duivekater
Helmersbuurt Westertoren Vissen Carice van Houten Uit eten Jordaan museum Haringkie happen
Jordaan Wonen Wandelen Dubbelspion? Johannes van Dam Magisch-realisme Hete bliksem
Koffiehuizen Zeurkousen Zwemmen Gogomobiel Nieuw Amsterdam Joodse kippensoep
Nieuwmarkt Nieuw liefdesliedje Over hout Leverworst
Plantage Nozems Sterk merk werkt Mokumse luilakbol
Rapenburg Paleis Weemoed Verdwenen straen Ossenworst
Staalbuurt Wapen van A. Voor de lijn Stoofvlees
The Movies Wilhelm Hibbeln Voorkom katers Surinaams eten
Waterlooplein Wentelteefjes
Zuiderkerk Zeebonk
Ook 'n website? Ziekenhuizen Unieke winkeltjes Zoekertjes Canon van Amsterdam Evenementen Begraafplaatsen Draaiboek gemeente
WEBRING

copyright 2009/ 2010/ 2011/ 2012/ 2013/ 2014/ 2015/ 2016/ 2017/ 2018 MokumsNL