Stanley Hillis dood, politie getuige Mail Jopie Loos Tumblr 4 Mokums in Englsih Googl+ Mokums op Twitter Videos Amsterdam Mokums op Instagram Deurmat


Deel I

Deel II
Deel III
Deel IV
Deel V

Op 21 februari 2011 wordt Stanley Hillis ('de ouwe') rond het middaguur in de Fizeaustraat in Amsterdam-Oost neergeschoten en overlijd vrijwel direct aan zijn verwondingen. Er zijn twee daders, Stanley Hillis een zit achter het stuur van een busje, de tweede man schiet zijn pistool leeg op de rechterkant van de auto van Hillis.
Het busje (oud model Volkswagen Transporter, donkergrijs van kleur) wordt nog gezien op de Spaklerweg.

Naar verluidt zou Hillis zaken af te handelen hebben gehad met een andere crimineel, Donald Groen. Stanley zat in zijn terreinwagen (Mitsubishi Pajero) toen die ter hoogte van de speeltuin Frankendael onder vuur werd genomen. De ramen van zijn auto zijn kapot, wat er op wijst dat er door de ruiten heen is geschoten.
Of de twee naar een notaris gingen die daar in de straat kantoor houdt is vooralsnog niet meer dan een gerucht. Toen Donald arriveerde werd hij door de politie voor verhoor meegenomen naar het politie-bureau maar is niet aangemerkt als verdachte, mede omdat de politie al aanwezig was toen hij op de plaats delict verscheen.

Politie getuige moord!
Op donderdag 3 maart onthulde John van den Heuvel in de Telegraaf dat er naast de doorzeefde auto van Hillis een aanhangwagen stond met twee rechercheurs erin. Zij zouden op de hoogte zijn van de ontmoeting tussen Hillis en Groen en het gesprek tussen deze twee heren af hebben willen luisteren.
Voordat Groen arriveert wordt Hillis echter doodgeschoten. De agenten zijn getuige maar kunnen weinig uitrichten omdat alles in een flits gebeurt en zij geen wapens bij zich dragen. Een van de twee gaat er nog wel achteraan maar veel te laat en dus ongewapend. Wat ook opmerkelijk is is dat er een politiehelicopter boven de auto hing maar dat die niet achter de bus van de daders aan is gegaan.
Luchtvaartbeperkingen zouden de reden zijn geweest. Vreemd verhaal. Nood breekt wet zou je zeggen. Ook de bus is nooit teruggevonden. Later zou worden aangenomen dat die zes maanden eerder gestolen is in Lisserbroek

De twee rechercheurs waren dus getuige van een moord vanuit een blauwe aanhanger met het opschrift van een fictief bedrijf 'Willemse Betonboringen Zaandam'.

Welk complottheorie is hier van toepassing?
Hillis werd vermoord door:
>>> de nieuwe lichting criminelen die Hillis een sta in de weg vonden en zijn banden met bepaalde personen te hecht
>>> de moordenaars van Evert Hingst die door de beveiligingscamera's van Hillis zijn vastgelegd, Hillis gaf die tape aan de politie
>>> het 'Holleeder' kamp dat wist dat Hillis gevolgd werd door de politie en wilde voorkomen dat hij belastende verklaringen zou afleggen
>>> een of andere binnenlandse overheidsdienst die van Hillis af wilde

Betrek voordat je verder leest het volgende in je meningsvorming. Er is een getuige die het busje gezien heeft, zelfs het kenteken heeft genoteerd. Het busje is spoorloos. Wie heeft de rust om Dubbel spel recherche en Hillis al deze gegevens in zich op te nemen als je ziet dat iemand wordt afgeknald, ik zou de bosjes induiken en van de spanning hoogstwaarschijnlijk zeker niet het complete kenteken kunnen onthouden.
Als het de achtervolgende agent is geweest haakte die dus al snel af met achtervolgen. Later zou blijken dat de twee daders een doodlopende straat in waren gereden en rechtsomkeer moesten maken. Was er dan niemand meer in staat in te grijpen?
Hier is dus meer aan de hand!

Hillis speelde dubbel spel!
Een gerucht dat de ronde doet in het Amsterdamse moeten we ook echt als zodanig bestempelen maar als je de omstandigheden goed beschouwt is dit een van de meest logische theorieën omtrent de dood van Stanley Hillis.

De plek waar Hillis afspreekt was helemaal vol, er stonden veel auto's, pas aan het eind was er een plekje, direct naast de kar met huif waarin twee medewerkers zitten van de nationale recherche.
De afstand tussen de auto van Hillis en de aanhanger waar de twee rechercheurs met afluisterapparatuur zitten is minder dan twee meter. Met een richtmicrofoon is het dan eenvoudig om alles wat er in de auto besproken wordt op te nemen. Voordat er één letter van Hillis en Groen op de band staat wordt Hillis doodgeschoten.
Wie wist dat Hillis daar een afspraak had en voor wie had dit nadelige gevolgen kunnen hebben? Het verhaal gaat al langer dan Hillis een informant van de politie was omdat hij altijd de dans wist te ontspringen, zelfs op haast kinderlijk eenvoudige wijze uit gevangenissen wist te ontsnappen en zich al jaren zonder enig probleem vrijelijk kon bewegen in Amsterdam.

Kan het zijn dat er naast de aanhanger op de plek waar Hillis werd vermoord een auto van de nationale recherche stond die vlak voordat Hillis aankwam wegreed? Dat zou verklaren dat er maar één vrije plek was in dit deel van de Fizeaustraat.
En de twee rechercheurs zouden zo goed kunnen volgen wat er in de auto van Hillis werd besproken. Als het klopt dat er een aanhanger stond dan nam de recherche een groot risico want Hillis had zo ergens anders kunnen parkeren of iemand anders had daar kunnen gaan staan.
Mijn 'guess' is dus dat een politiewagen vrij baan maakte voor Hillis toen die in aantocht was.
De meest voor de hand liggende conclusie is dus dat Hillis wist waar hij moest parkeren, dat een auto van de recherche weg ging zodat Hillis er kon staan. De vraag rijst, is de recherche corrupt? Want Hillis werd vermoord op de plek die wellicht door de nationale recherche in samenspraak met Hillis vooraf was afgesproken?

Weetje
Toen Hillis de beelden van de daders van de moord op Evert Hingst afgaf aan justitie vorderde hij die een paar dagen later weer terug en verlangde tevens dat ze niet zouden dienen als bewijs. Werd hij toen al bedreigd en liep Hillis over?
De Telegraaf zoekt verder, wordt ongetwijfeld dus nog vervolgd. De grote vraag is: WIE WAS DIE GETUIGE? De agent? Dan heeft hij bitter weinig actie ondernomen.
En als het de agent is geweest, er wordt vooralsnog beweerd dat hij pas na seconden de aanhanger verliet, dan kun je geen kenteken meer lezen. Als dat wel kan is hij eerder uit die aanhanger gekropen en had hij op de banden van het busje kunnen schieten.
Of is het inderdaad waar dat de twee rechercheurs onbewapend waren? Te gek voor woorden eigenlijk als je beseft dat er een afspraak plaatsvond tussen twee topcriminelen waarvan de een bekend staat als schietgraag.

Zowel Hillis, Soerel, Femer, Holleerder als Groen zijn in het verleden in één adem genoemd met de Hells Angels. Bij sportvechtgala's zaten deze heren in wisselende samenstelling aan de VIP-tafel van de Angels.
Uiteraard zegt dit niets over de betrokkenheid van wie dan ook bij welke illegale handeling dan ook. Het toont alleen maar aan dat de mannen elkaar kenden. Allen kunnen zich verheugen (zover ze niet dood of gevangen zijn) in de warme belangstellinng van politie en justitie.
Op 23 december 2009 nog deed het gerechtshof van Amsterdam in een hoger beroep uitspraak waarbij de naam Donald Groen meerdere malen viel.
De zaak ging om een al dan niet corrupte politieman. Onderdeel van de uitspraak was dat er een videoband van Groen teruggegeven moest worden aan de Regiopolitie Amsterdam-Amstelland waaronder de vermeende 'platte agent' diende.

Terug naar Stanley Hillis
Was de in 1946 in Den Haag geboren Stanley Hillis de baas van alle criminelen in Nederland of was hij 'slechts' bendelid van de Holleeder clan zoals de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra zijn ondervragers wilde doen geloven?

Hillis wordt al snel een notoire bankovervaller, de joego's zijn zijn vrienden en zouden dat ook jaren blijven totdat er moord op moord wordt gepleegd. Nadat Hillis in 1979 een agent neerschiet gaat hij door het leven als extreem vuurwapen gevaarlijk.
Bij het minste of geringste trekt hij een pistool, zo gaat het verhaal.
Hij wordt herhaaldelijk opgepakt maar weet vaak te ontsnappen waarna justitie hem neerzet als extreme boef. In plaats van zich gedeisd te houden verschijnt hij, voor de andere gasten, waaronder Klaas Wilting geheel onverwacht, op televisie. Sonja Barend interviewt hem in 1985 op zijn schuiladres.

Vermomd maar toch herkenbaar
Stanley Hillis zet een pruik op, plakt een snor op zijn lip en draagt een afzichtelijke zonnenbril Stanley Hillis maar door de filmlamp is toch zijn gezicht goed te zien, en uiteraard zijn stem hoorbaar. Kijk op de foto rechts, het is een shot uit het interview.

Een groot deel van het interview maakte deel uit van een programma van Sonja in 2006 waarin zij samen met Peter R. de Vries en Klaas Wilting crimineel Nederland onder de loep nam.
Via DEZE LINK kun je de uitzending bekijken.

Niet lang na de uitzending met Sonja Barend wordt Hillis door twee agenten op straat herkend en direct gearresteerd. Maar zoals zo vaak loopt het niet slecht af voor Hillis en verdwijnt hij in het 'niets'.
Ik sprak zelf bij toeval een buurtgenoot van Hillis uit de Gerrit van der Veenstraat die zei hem na 2006 nog te hebben gezien maar naar verluidt verbleef hij ook regelmatig in Spaanstalige landen (onder andere Ibiza), Aruba en Suriname. Hillis heeft tot eind 2005 samen met Evert Hingst een vastgoedbedrijf gehad op Ibiza (THE IDEA FACTORY IBIZA S.A. te Santa Eulalia del Rio, Ibiza)

De man die ik sprak is een bekende Nederlander van Surinaamse afkomst en zei me hem goed te kennen. Hij en Hillis, maar ook de vermoordde advocaat Evert Hingst, woonden in een huis van de eveneens vermoordde Willem Endstra.
Holleeder zat toen al vast voor de afpersingszaken waarvoor hij later ook werd veroordeeld.

Moord Evert Hingst
De moord op 31 oktober 2005 op advocaat Evert Hingst is vastgelegd op een beveiligingscamera die Stanley Hillis voor zijn huis had hangen. Hingst en Hillis waren buren, de advocaat trad ook vaak op voor Stanley Hillis.
Het vreemde is dat Hillis aanvankelijk vrijwillig de beelden afstond maar ze later weer terugeiste zodat ze niet gebruikt konden worden in een zaak tegen de daders. Is het afstaan van de beelden Stanley Hillis wellicht in 2011 duur komen te staan?

De twee daders van de moord op Evert Hingst zijn nooit gepakt. Je mag aannemen dat Hillis de beelden zelf ook heeft gezien en wellicht iemand herkent heeft. Zeker is dat allerminst omdat de daders nooit gepakt zijn en Hillis dood is.
Mink Kok wordt later wel verdacht van de moord, of de opdracht daartoe, op Hingst omdat hij tegen Holleeder gezegd zou hebben dat de liquidatie 'geregeld' zou zijn. Dit verhaal komt echter uit een anonieme bron en politie en justitie hebben er nooit iets mee kunnen doen.
Holleeder en Kok staan niet bekend als grote vrienden, dat maakt de bewering op zich al curieus maar in 2007 gebeurt er wel iets vreemd. Mink Kok pleit Holleeder vrij voor het afpersen van vastgoedhandelaar Rolf Friedlãnder

Trekt er iemand (Hillis?) aan touwtjes?

Willem Endstra
Tijdens de achterbankgesprekken spreekt Willem Endstra over de rol van Hillis bij afpersingspraktijken maar justitie heeft Hillis hiervoor nooit als verdachte aangemerkt. Net als de in Amsterdam (Rozengracht) opgepakte Soerel viel nooit uit te sluiten dat ook Hillis zich nog vaak in het Amsterdamse ophield.

Met zijn dood op 21 februari en de arrestatie van Holleeder en Soerel waren er drie topcriminelen van het straatbeeld verdwenen. De 'nieuwe' lichting treed beduidend minder voor het voetlicht maar inmiddels hebben Holleeder en Soerel zich weer onder hen gevoegd.

Je bent nu op de eerste pagina over Stanley Hillis

DEEL II over Stanley Hillis lees je HIER.

DEEL III staat HIER.

DEEL IV over het vermeende nog in leven zijn van Hillis staat HIER.

DEEL V recherche schuttert nog altijd, lees het HIER

AUTO VAN STANLEY HILLIS TE KOOP?

BLAADJES OVERZICHT + DISCLAIMER

De Dam

Het stadhuis van Amsterdam staat op de Dam, hoe vaak heeft u dat niet gehoord?

Maar hoe komt de Dam eigenlijk aan haar naam en waarom wordt de dodenherdenking jaarlijks op de Dam gehouden?


>>> meer over de Dam in Amsterdam

in 't Huisie Bijzonder Wat te zien/ doen? Muziek Geschiedenis Evenementen Crimininaliteit Rondom de stad
JOPIE LOOS 9 straatjes ArenA Accordeon Aardappeloproer Canal Parade Baantjer Amstel
INGEZONDEN 10e straatje Bioscopen André Hazes Aletta Jacobs Grachtenrace Bargoens Bakkum
LINKS Ajax Brouwerijen Artiesten Anne Frank Hartjesdagen Bomaanslag Bloemenveiling
NIEUWSBRIEF Amsterdammertjes Buurten Beste zanger Bredero Jordaanfestival Bram Moszkowicz Fietsen
WEBRING Begijnhof Condomerie Danny de Munk Bijlmermeer Koninginnedag Kees Houtman Kaasmarkt
Bruggen Entertainment Draaiorgels Diamanten Koopzondag Dino Soerel Markermeer
Mokums Carré Gevels Dries Roelvink Domela Nieuwenhuis Marathon Driehoek Muiderslot
AT5 Centraal Station Gevelstenen Drukwerk Henri Polak Sail Gerard Spong Pampus
Bekenden Coffeeshops Gokje wagen Henk Poort Hippies Sinterklaas Haring Arie Stadsstranden
Burgemeester Daklozenkrant Hofjes Henk van Mokum Hongerwinter Trouwlocaties Holleeder Volendam
Dialect De barbier Kerken Hoesjes Jan Schaefer Uitmarkt Jakkie Stroek Zaanse Schans
Het Parool Duivelseiland Kinderboerderijen Johnny Jordaan Jodenjacht Oscar Hammerstein Zandvoort
Humor Etymologie Krul (pisbak) Koos Alberts Kasteel van Aemstel Café's Pistolen Paultje
Nachtburgemeester Gay Amsterdam Markten Leen Jongewaard Koopmansboek 2 Zwaantjes Politie Vervoer
Lommerd Grachten Massages Leo Fuld Lieverdje In 't Aepjen RaRa Auto
NZ-Lijn Heineken Musea Paar apart Michiel de Ruyter Baantjer café Red Light Fiets
Producten Hells Angels Paleis Parels Minirok De 3 Fleschjes Rinus Vet Fietstaxi
Stadsdelen Herman Brood Parken Ramses Shaffy Multatuli De Druif Stanley Hillis Jachthaven
Stopera Jacob Hooy Pleinen René Riva Niod De Dokter Steve Brown Lopend
Straatnamen Johan Cruijff Poorten Robert Long Nostalgie 't Hooischip Willem Endstra OV
Tante Betje Kerkorgels Poptempels Rooie Sien OS 1928 De Jordaan Yab Yum Schiphol
Theo van Gogh Kraken PTA Smartlappen Over Amsterdam 't Mandje Zwarte Joop Taxi
Typisch Mokum Majoor Bosshardt REM eiland Straatmuziek Paleis voor Volksvlijt De Ooievaar Witkar
Mata Hari Rondvaart Tante Leen Palingoproer Papeneiland
Mijn plekkies Max Tailleur Schaatsen Tante Na Rembrandt Rooie Nelis De grote vier (of 5) Eten uit Mokum
Beethovenstraat Oorlam Sluizen Ton van Duinhoven Stadsbranden Wijnand Fockink Mulisch (H.) Broodje bal
Boekenwinkels Plat praten Stadswandeling Truce Speyck Stadswapen De Wildeman Reve (G.) Broodje Boljeri
Bosplan Simon Carmiggelt Straatkunst Willeke Alberti Trams Wolkers (J.) Broodje halfom
DeLaMar Truus Trompert Tatoeages Willy Alberti Video's Diversen Hermans (W.F.) Broodje kroket
Elandsgracht Vondelpark Theaters Wim Sonneveld VOC Auto ellende Hella Haasse Broodje mokum
Gemeente archief Walletjes Trouwlocaties WIC Emigreren Cement
Haarlemmerstraat Werelderfgoed Tulpen Da's apart Joodse spelling Duivekater
Helmersbuurt Westertoren Vissen Carice van Houten Uit eten Jordaan museum Haringkie happen
Jordaan Wonen Wandelen Dubbelspion? Johannes van Dam Magisch-realisme Hete bliksem
Koffiehuizen Zeurkousen Zwemmen Gogomobiel Nieuw Amsterdam Joodse kippensoep
Nieuwmarkt Nieuw liefdesliedje Over hout Leverworst
Plantage Nozems Sterk merk werkt Mokumse luilakbol
Rapenburg Paleis Weemoed Verdwenen straen Ossenworst
Staalbuurt Wapen van A. Voor de lijn Stoofvlees
The Movies Wilhelm Hibbeln Voorkom katers Surinaams eten
Waterlooplein Wentelteefjes
Zuiderkerk Zeebonk
Ook 'n website? Ziekenhuizen Unieke winkeltjes Zoekertjes Canon van Amsterdam Evenementen Begraafplaatsen Draaiboek gemeente

WEBRING

copyright 2009/ 2010/ 2011/ 2012/ 2013/ 2014/ 2015/ 2016/ 2017/ 2018 MokumsNL